Što raditi doma? Ovo su najbolji online tečajevi na svijetu

Što raditi doma? Ovo su najbolji online tečajevi na svijetu

Zahvaljujući internetu, danas je obrazovanje dostupno baš svugdje, a vrijeme učenja ovisi isključivo o vama.

Online učenjem mogu se steći i relevantnija znanja za tržište rada i vlastiti napredak nego formalnim obrazovanjem, a mi smo pronašli tečajeve iz raznih područja koji su potpuno besplatni. Tako možete bez ijedne uložene kune naučiti strani jezik, steći znanje iz programiranja, marketinga, analitike, povijesti, filozofije, matematike te mnogih drugih predmeta.

Izdvojili smo tečajeve koji su potpuno besplatni.

Naučite novi strani jezik:

Duolingo - Na ovoj stranici možete naučiti brojne svjetske jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Istraživanje je pokazalo da tijekom 34 sata učenja preko ove stranice možete steći znanje jezika koje biste stekli da pohađate cijeli semestar na nekom tečaju u školi stranih jezika ili u školi.

Busuu - Svaki tečaj na Busuu razvijen je korištenjem Zajedničkog europskog referentnog okvira (CEFR), međunarodno priznatog standarda za kreiranje lekcija iz stranog jezika. Učenjem stranog jezika preko ove stranice možete steći znanje jezika od razine A1 do B2.

Memrise - Korisnici koji su učili strane jezike preko ove stranice pišu kako im je stranica pomogla da nauče jezik i uz to se zabave. Osvojili su i Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Lingvist - Preko ove stranice možete naučiti strane jezike, odnosno stvari koje vam trebaju. Brzo napredujete jer možete preskakati materijal koji ne morate učiti ili vježbati, a aplikacija je dostupna i preko weba te Androida i iOS-a.

HelloTalk - Ova stranica nudi vam besplatne tečajeve za više od 150 jezika i ima preko 15 milijuna korisnika, a jezik učite u kontaktu s izvornim govornicima. Možete razgovarati s njima SMS-om, glasovnim porukama i pozivima ili videopozivima.

Naučite programirati i izrađivati web stranice

Codecademy - Interaktivni besplatni tečaj programiranja koji je u sedam godina koristilo 45 milijuna ljudi. Preko ovog tečaja možete naučiti izrađivati web stranicu ili naučiti kako se analiziraju podaci.

Udacity - Korisnici mogu pronaći mentora koji će ih voditi kroz učenje, odgovarati na pitanja i motivirati ih. Uz to, korisnicima se nudi izrada vlastitog plana učenja prilagođenog samo njima.

Platzi - Stručni tečajevi s predavanjima uživo i stručnim predavačima iz područja programiranja, marketinga, dizajna i poslovanja.

Bit Degree - Bit Degree nudi hrpu besplatnih tečajeva koji variraju od programiranja do razvoja igara. Postoji nekoliko programskih jezika, ali najpopularniji su HTML, PHP, Javascript i SQL.

Coursera - Nudi tečajeve i tutoriale programiranja, a predaju ih profesori s vodećih sveučilišta. Cousrea nudi stotine različitih tečajeva koji se odnose na programiranje.

FreeCodeCamp - Stranica nudi tečajeve i priliku za učenje programiranja sudjelovanjem u raznim izazovima. Neki od programskih jezika koje možete naučiti su HTML5, CSS3, Javascript, Node.js, React.js.

Dash - Zabavan i besplatan online tečaj koji uči osnovama web razvoja putem projekata koje možete raditi u svom internetskom pregledniku.

Odin project - Platforma je prikupila najbolje obrazovne izvore dostupne na webu. Možete naučiti niz programskih jezika kao što su HTML5, CSS3, Javascript...

Code Avengers - Koristi interaktivan i zabavan pristup učenju programiranja. Postoje razni tečajevi koji će vas naučiti kako izrađivati web stranice, aplikacije, pa čak i igre. Svaki tečaj traje 12 sati i dostupan je na brojnim jezicima.

Codeasy - Ovo je stranica za one koji ne znaju ništa o programiranju. Nudi vrlo jedinstven i zabavan način učenja programiranja. Osnovni tečaj je besplatan.

Naučite raditi u Photoshopu

GCF LearnFree - Besplatni vodič nudi pristup na 10 osnovnih lekcija i pet dodataka, uključujući kviz koji omogućuje da testirate svoje vještine. Ovi su moduli namijenjeni početnicima i olakšavaju učenje Photoshopa od početka.

Photoshop Essentials - Vodič kroz Photoshop možete pronaći na njihovoj web stranici ili njihovom YouTube kanalu. Neke su lekcije osnovne, dok se druge fokusiraju na modifikaciju slika, poput mijenjanja boje očiju ili frizure osobi na fotografiji.

Photoshop Cafe - Još jedna u nizu stranica koja nudi besplatan videovodič kroz Photoshop. Pomoću njihovog nastavnog sadržaja možete naučiti raditi popularne stvari poput "rezanja" stabala, stavljanja teksta u razne oblike i pretvaranja fotografija u skicu olovkom.

Design Stacks - Nudi vodiče pomoću kojih možete naučiti Photoshop od samog početka do kraja. Možete započeti s osnovama koje će vam pomoći razumjeti osnovne pojmove pa nakon toga možete naučiti složenije stvari, poput dodavanja specijalnih efekata.

Tuts+ - Stranica je koja nadilazi osnovne stvari i omogućuje da naučite Photoshop tehnike koje će vam pomoći u raznim poslovima. Tako možete naučiti kako izraditi letke, vizitke, plakate i još mnogo toga.


Cijeli članak dostupan na: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 16.03.2020.