Pet zemalja u kojima ćete tijekom odmora trošiti manje od 200 kuna dnevno

Pet zemalja u kojima ćete tijekom odmora trošiti manje od 200 kuna dnevno

Savjete blogera Nomadic Matta svaki mjesec prati milijun ljudi kako bi putovali jednostavnije, jeftinije, duže i bolje. Matt je odustao od uredskog posla da bi istraživao svijet, pisao i fotografirao, na što ga je potaknulo putovanje na Tajland prije 14 godina. Jedan od tekstova kojima je osvojio publiku bavio se temom: ‘5 zemalja u kojima ćete potrošiti manje od 200 kuna’, piše Punkufer.hr.

Ovo je pet zemalja koje je ovaj bloger izdvojio:

1. Tajland 

Bez obzira na to što je popularna turistička destinacija, Tajland je ostao relativno povoljan. Izbjegnete li smještaj na najpopularnijim otocima, moći ćete najnormalnije živjeti na dnevnom budžetu od 125 do 200 kuna. Za jednostavnu sobu valja izdvojiti od 40 do 65 kuna, a najesti se možete za 30. 

2. Bali 

Još jeftiniji od Tajlanda je Bali. Na jugu, osobito oko Kute, naći ćete više soba po cijeni od 5 tisuća kuna nego na brojnim drugim mjestima na zemlji, ali lako se mogu pronaći i one za manje od 60 kuna. Iako su letovi dugački i skupi, jednom kad stignete na Bali, sve je jeftino. Većina lokalnih jela stoji manje od 15 kuna. Aktivnosti poput ronjenja pronaći ćete za pedesetak kuna.

3. Grčka 

Želite li proći jeftino u Grčkoj, zaobiđite Mykonos u širokom luku, a posjetite li je u predsezoni, prepolovit ćete troškove. Skromnija soba može se bukirati za manje od 100 kuna. Putovanje u rujnu također je dobra ideja jer je more toplo, dani sunčani, a noći nešto svježije. Gyros ćete platiti manje od 20 kuna, a janjetinu oko 60.

4. Središnja Amerika 

Osim Belizea, Kostarike i Paname, Srednja Amerika poprilično je jeftina i trebat će vam manje od 200 kuna po danu. El Salvador, Honduras, Nikaragva i Gvatemala imaju povoljan smještaj, pa ćete lako naći smještaj za manje od 60 kuna, ručak do 20 kuna te pivo do 7 kuna.

5. Budimpešta

Budimpešta nudi pregršt mogućnosti za zabavu i razgledavanje, a smještaj u hostelu možete pronaći za 50 kuna. Privatni je smještaj dvostruko skuplji. Desetak kuna stoje vožnje autobusom ili vlakom.


Članak je preuzet s portala: punkufer.dnevnik.hr

 

Petak, 28.06.2019.