Ovo je pozitivna vijest za Hrvatsku: Čak 80 % Nijemaca već razmišlja o putovanju za odmor ove godine

Ovo je pozitivna vijest za Hrvatsku: Čak 80 % Nijemaca već razmišlja o putovanju za odmor ove godine

Njemački institut FUR predstavio je analizu trendova i očekivanja turističke potražnje njemačkih građana ove godine.

Analiza koju prenosi Jutarnji list, pokazuje da je turistička potražnja 2021. na 'vrlo pozitivnoj početnoj poziciji' te da su Nijemci 'raspoloženi za putovanja i odmore i to je za njih i dalje neizostavan dio kvalitete njihova života'.

Za njihova će putovanja u 2021. biti važna pojedinačna ekonomska situacija, koju većina smatraju stabilnom, a četiri od pet Nijemaca, ili njih 80 posto, naveli su da su već razmišljali o putovanjima na odmor u 2021.

Analiza je potvrdila da, kao što je to bilo i prošle godine, Nijemci preferiraju bliža odredišta na plaži ili planinama, što je pozitivna vijest za Hrvatsku koja je Nijemcima godinama preferirana autodestinacija i najbliži Mediteran.

Isto tako, stručnjaci svjetske turističke burze ITB Berlin i analitičari globalnog Instituta za podatke i istraživanje tržišta Statista u novoj prognozi za 2021. godinu predviđaju oporavak tržišta s mogućim povećanjem globalnog prihoda od putovanja i turizma za više od 50 posto u odnosu na 2020. Do 2023. bi se, predviđaju, turističko tržište trebalo jače oporaviti od pandemijske krize, naravno pod uvjetom da se u 2021. pandemija počne jače obuzdavati, čemu bi trebala pridonijeti i primjena cjepiva.


Izvor: Jutarnji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.01.2021.