Nenaspavani zaposlenici traže drugi posao

Nenaspavani zaposlenici traže drugi posao

Zaposleni u tehnološkom sektoru jako dobro znaju kako je ne spavati, ali to je u prirodi njihova posla jer rokovi konstantno vrše pritisak, a samim time i nadređeni pa tako sve skupa ide u krug dan za danom, tjedan za tjednom... godinama! A jako je dobro poznato da nedostatak sna utječe na zdravlje u više segmenata.

Liječnici upozoravaju da preskakanje kvalitetnog sna može dovesti do povišenog tlaka, srčanih bolesti, ali i psihičkih poremećaja svih vrsta. Sreća u nesreći je što se sve jasnije uočavaju neregularnosti u poslovnim okruženjima tehnološkog sektora pa se stručnim studijama nastoji izvršiti pritisak na nadležne institucije, koje bi potom trebale uvesti promjenu na bolje.

Jedna od takvih studija jest ona provedena od strane The Sleep Judgea, koji je na uzorku od 1011 Amerikanca u raznim industrijama došao do zanimljivih saznanja. Dakle, nije bila koncentracija samo na tehnološki sektor već malo šire. Ipak, istraživanje je bitno jer se u njemu gledalo i koliko nedostatak sna utječe na (ne)zadovoljstvo. Pogađate, tehnološki sektor je pri vrhu.

Konkretnije, od ukupne brojke 21 posto izjavilo je da osjeća zadovoljstvo zbog količine sna, dok je nezadovoljstvo izrazilo 39 posto ispitanih. Kad se seciraju industrije dobiva se podatak da 53,5 posto ispitanih u prodaji i marketingu traži drugi posao, u tehnološkom sektoru riječ je o njih 52,4 posto, potom slijede uslužne djelatnosti i ugostiteljstvo s 47,8 posto pa zdravstvo s 42,2 posto...

Istovremeno, pojedinci koji su zadovoljni količinom sna, u prosjeku spavaju samo 48 minuta više od nezadovoljnika. Dakle, uistinu je tanka linija između te dvije skupine, a može donijeti puto bolju radnu atmosferu. I ne samo to, poslodavci mogu zadržati zaposlene mnogo lakše ako promjene ritam rada. Samim time, ovi podaci su iznimno vrijedni, no uzorak ipak treba još malo "podebljati" da bi bio relevantniji konačni rezultat.


Članak je preuzet s ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 31.07.2020. / www.ictbusiness.info