Donosimo listu 14 najčudnijih zanimanja koja su odlično plaćena

Donosimo listu 14 najčudnijih zanimanja koja su odlično plaćena

Tako primjerice, kao što možete unajmiti nekoga da vam šeće psa, možete unajmiti nekog i da vas pomazi ili primjerice da žaluje za nekim tko je vama blizak, a tko je preminuo, piše Business Insider donoseći listu od 14 najčudnijih zanimanja.

1. Osobe koje izvlače otrov iz opasnih zmija, kao što su riđovke ili kobre. Otrov se koristi za izradu protuotrova i u druge laboratorijske svrhe pa njegov gram stoji tisuću dolara.

2. Profesionalne djeveruše su djevojke koje unajmite ako nemate nekog tko će vam na vjenčanju odigrati tu rolu. Trenutno postoje i tvrtke koje se bave najmom profesionalnih djeveruša. To se plaća od 300 do 2 tisuće dolara.

3. Pomicatelji ledenih santi posao je koji je pokrenut nakon potonuća Titanika. Pokrenula ga je Američka obalna straža. Oni traže lokaciju ledene sante i osiguravaju sigurnu rutu kojom brod može proći. Ako je potrebno, ledena santa se u potpunosti ukloni.

4. Profesionalni žalovatelji osobe su koje se mogu unajmiti kako bi žalile za pokojnikom na njegovom sprovodu. Tvrtka u Velikoj Britaniji koja ih iznajmljuje zove se “Rent A Mourner”, a za najam žalovatelja na dva sata naplaćuje 70 dolara.

5. Instruktori surfanja za pse mogu se pronaći u brojnim odmaralištima uz oceane. Oni su ti koji pse mogu naučiti da surfaju na valovima.

6. Osjetitelji lica utrenirani su za korištenje ruku s ciljem procjenjivanja lica nakon korištenja raznih losiona, krema i proizvoda koji čiste lice. Oni rade na pola radnog vremena i plaćeni su 25 dolara po satu.

7. Osobe koje možete unajmiti kako biste se s nekim pomazili. Oni sat vremena maženja naplaćuju i 80 dolara. Samantha Hess koja se bavi tim poslom tvrdi kako mu je loša strana to što sa sobom nosi emocionalni teret.

8. Profesionalni gledatelj televizije. Iako se čini da je ovo vrlo lagan posao, riječ je o ljudima koji u različitim TV emisijama mogu pronaći “klipove” na određenu temu koji su nekome potrebni.

9. Osobe koje oslikavaju urne. Žalujući rođaci ponekad nakon kremiranja pokojnika od umjetnika zatraže da im ukrase urnu u kojoj će držati pokojnikov pepeo.

10. Procjenitelji zadaha osobe su koje mahom rade za tvrtke koje proizvode žvakaće gume, paste za zube ili vodu za ispiranje usne šupljine. Oni procjenjuju učinkovitost tih proizvoda kako bi proizvođaču ukazali treba li što popraviti.

11. Osobe koje kušaju hranu za pse kako bi procijenile je li dovoljno kvalitetna. Unajmljuju ih proizvođači hrane za pse, a kada hranu probaju obično je pljunu.

12. Osobe koje određuju spol pilića. Najčešće ih unajmljuju oni koji se bave peradarstvom.

13. Osobe koje stoje u redu i čekaju umjesto svojih klijenata kako bi obavili neki posao. Riječ je o ljudima koji tjedno zarađuju i po tisuću dolara.

14. Osobe koje pišu poruke za kolačiće sreće. Godišnje zarade do 40 tisuća dolara, a mahom su slobodna profesija.

Vijest je preuzeta sa portala net.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 14.01.2021.