U Austriji u samo dva dana čak 49.000 novih nezaposlenih

U Austriji u samo dva dana čak 49.000 novih nezaposlenih

Usamo dva dana u Austriji se je austrijskom Saveznom servisu za zapošljavanje (AMS) prijavilo čak 49.000 novih nezaposlenih. Iz navedene brojke vidljivo je da pod koronavirus krizom „stenje“ i austrijsko tržište radne snage, piše vecernji.hr.

Ako se ovakav dramatičan uzlazni trend na dulje vrijeme nastavi AMS mora računati na samo s desecima tisuća nego i sa stotinama tisuća novih nezaposlenih, navode mediji.

Krajem veljače u Austriji je ukupno bilo 399.359 osoba bez posla. U srijedu, dva dana nakon što su u ponedjeljak na snagu stupile Vladine mjere ograničenja kretanja i okupljanja u javnom prostoru, i austrijski građani pozvani na samoizolaciju i rad od kuće, te zatvorene obrazovne, kulturne i sportske institucija kao i restorani, lokali, dječja igrališta, parkovi i gotovo sve trgovine osim prehrambenih i onih s potrepštinama važnim za život, Austrija ima gotovo 50.000 više nezaposlenih, nego samo dva tjedna prije toga.


Ostatak članka pročitajte na: vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 19.03.2020.