Radite od kuće? Kako naknadu za novonastale troškove tražiti od nadređenih

Radite od kuće? Kako naknadu za novonastale troškove tražiti od nadređenih

Kako bi vaš kućni ured funkcionirao - računala i internetska veza su neophodni, nešto bez čega se jednostavno ne može, no važni su i drugi elementi poput kvalitetne stolice s koje se ne dižete satima.

Donedavno se o kućnim uredima malo mislilo, bilo su loše opremljeni, skučeni i pomalo prašnjavi zbog neredovitog korištenja. Sada, u godini pandemije, mnogi uredi u kući su opremljeni visokotehnološkim kapacitetima i profesionalnim Zoom okruženjem. I sve to košta, piše Reuters, a prenosi Poslovni dnevnik.

“S prelaskom na rad od kuće, mnogi zaposlenici traže da im poslodavci pokriju troškove vezane uz neophodnu opremu i korištenje interneta i telefona te se sve češće pregovara o naknadi za novonastale troškove”, kazala je Kathleen Burns Kingsbury, psihologinja i autorica knjige “Breaking Money Silence”.

Ljudi se pitaju kako šefovima predstaviti svoje argumente i uvjeriti ih što bi oni zaposlenicima trebali plaćati. Kingsbury tvrdi da je, kao prvo, potrebno izbrusiti zahrđale pregovaračke vještine.

“Razmišljajte kao direktor. Svoje zahtjeve, direktno povežite s povećanim učinkom vlastitog rada”, kazala je Kingsbury.

Njezin je savjet da zahtjevi ne budu megalomanski, ali tvrdi potrebno tražiti vrhunsku opremu uz niz raznih opcija između kojih poslodavci mogu odabrati.

“Ako vas u početku i odbiju, pitajte što bi ste trebali promijeniti da vam zahtjev bude udovoljen. Potom, za mjesec ili dva, ponovo podnesite zahtjev”, rekla je psihologinja.

Također, nastavlja, pomno razmislite što vam je najvažnije za nesmetan rad od kuće i na to se usredotočite, bilo da se radi o pokrivanju troškova interneta ili kupovini suvremene opreme.


Izvor: Poslovni dnevnik 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 08.12.2020.