"Želimo ekonomiju zasnovanu na novoj ekonomskoj solidarnosti i znanju"

"Želimo ekonomiju zasnovanu na novoj ekonomskoj solidarnosti i znanju"

Želimo da budemo dio integrisanog tržišta od 18 miliona ljudi, tržišta u kojem se ljudi, kapital, roba i prenos znanja slobodno kreću.

Da se naše sada usitnjene ekonomije lakše integrišu u evropske lance vrijednosti, ds gledamo kako nam raste BDP, kako se oporavlja ekonomija regiona.

Dok se globalna ekonomsko politička situacija sve više usložnjava i privreda čeka da kreatori javnih politika omoguće ambijent za nesmetano poslovanje raste broj inicijativa realnog sektora da se ovi procesi ubrzaju.

Mi više nemamo taj luksuz da budemo samo puki posmatrači, sve su očiglednije posljedice pasivnosti po pitanju integracija.

Naš Forum je jedna snažna inicijativa i očekujemo značajne i konkretne rezultate i zahtjeve koje ćemo uputiti donosiocima odluka i za koje ćemo lobirati.

Čvrsto vjerujemo da se rješenja okolnosti i nepoznanica sa kojima se suočavamo nalaze u novoj ekonomskoj solidarnosti u regionu, ekonomiji znanja i novim industrijama koji naše nacionalne, ali i regionalnu ekonomiju, mogu učiniti konkurentnijom i otpornijom na krize.

Goran Račić, osnivač "Jahorina ekonomskog foruma"

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 21.04.2023.