Vlasnik Plive mogao bi početi proizvoditi cjepivo protiv korone

Vlasnik Plive mogao bi početi proizvoditi cjepivo protiv korone

Kako bi se povećala opskrba, nekoliko farmaceutskih tvrtki, uključujući Novartis i Sanofi, pristalo je dijeliti proizvodnju s drugim proizvođačima

Izraelska farmaceutska tvrtka Teva Pharmaceuticals, vlasnica hrvatske Plive, razgovara s proizvođačima cjepiva protiv covida 19 o uključivanju u proizvodnju, izjavio je u srijedu izvršni direktor Kare Schulz.

Teva je kontaktirala proizvođače i oni su kontaktirali nas, izjavio je Schulz. U najvećem proizvođaču generičkih lijekova u svijetu nisu željeli otkriti s kime su razgovarali.

“Točno je da razgovaramo s izvornim proizvođačima cjepiva. Ništa nije zaključeno”, izjavio je direktor izraelske tvrtke koja je danas objavila poslovno izvješće za 2020. godinu.

Vlade širom svijeta pokušavaju doći do cjepiva kako bi imunizirale građane od zaraze koronavirusom. Žurbu pojačava pojava novih sojeva virusa na koje pojedina cjepiva slabije djeluju, napominje Reuters.

Isporuke cjepiva ograničavaju proizvodni kapaciteti kompanija, uključujući američki Pfizer i njegovog njemačkog partnera BioNTech, ali i Modernu i AstraZenecu.

Kako bi se povećala opskrba, nekoliko farmaceutskih tvrtki, uključujući Novartis i Sanofi, pristalo je dijeliti proizvodnju s drugim proizvođačima.

Teva ima 61 proizvodni pogon u zemljama širom svijeta, iako je izvršni direktor izjavio da 11 njih planiraju prodati.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 11.02.2021. / www.poslovni.hr