U ožujku će se održati peti Samit energetike "SET Trebinje 2024"

U ožujku će se održati peti Samit energetike "SET Trebinje 2024"
Tvrtka SET d.o.o. Trebinje i ove godine, prema uobičajenom kalendaru, organizira Samit energetike "SET Trebinje 2024" te poziva sve zainteresirane da svojim sudjelovanjem pridonesu ostvarivanju misije i ciljeva Samita "SET Trebinje 2024", koji se pod sloganom „Energetska povezanost Zapadnog Balkana“ planira održati od 20. do 22. ožujka 2024. godine.

Samit se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske, te Ministarstava energetike i rudarstva i Ministarstva gospodarstva i poduzetništva u Vladi Republike Srpske u Kulturnom centru u Trebinju. Generalni sponzor Samita energetike je Elnos Group Banja Luka.

Rastući udio obnovljivih izvora u proizvodnji električne energije, te njihov utjecaj na elektroenergetski sustav, postavljaju sve veće zahtjeve za ubrzanim razvojem samog sustava. Istodobno, zbog sve veće decentralizirane proizvodnje električne energije u neposrednoj blizini potrošača ili kod samih potrošača, snabdjevačima postaje teško zadovoljavati sve promjenjiviju ponudu i potražnju. Upravo u vezi s tim, u prvi plan sve više dolaze pojmovi i tehnička rješenja kao što su skladištenje energije, mikromreže, prilagođavanje potražnji i mjere energetske učinkovitosti.

Odgovore na ključna pitanja energetske budućnosti, sudionici Samita, tijekom tri dana skupa imat će priliku čuti od gotovo 50 vodećih lidera u elektroindustriji iz zemalja regije, koji sudjeluju na sedam odvojenih panela. U rad Samita uključeni su doslovno svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regiji, vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz područja energetike.

Ove godine, program će obuhvatiti teme povezanosti i međusobne suradnje elektroprivreda u regiji, upravljanja elektroenergetskim prijenosnim sustavima, trgovine električnom energijom, tržišta plina, upravljanja proizvodnim postrojenjima električne energije i upravljanja vlastitim solarnim elektranama. O tim temama govorit će najprestižniji regionalni stručnjaci u području energetike, dok će putem prezentacija biti obrađene još nekoliko izuzetno važnih tema koje se odnose na daljnji razvoj i pravednu tranziciju energetskog sektora u regiji.

Samit energetike Trebinje pruža izvrsnu priliku za suradnju javnih elektroenergetskih poduzeća, vladinih tijela i pružatelja tehnologija radi razmjene informacija i znanja kako bi se shvatila budućnost energije i vidjelo kamo svijet ide u području održivosti.

SET kao događaj nudi priliku za predstavljanje i ulazak na tržište za svaku tvrtku koja želi raditi i poslovati u sektoru obnovljive energije i održivosti u regiji. Također, nudimo mogućnost prezentacije na kojoj možete prikazati i istaknuti svoja dostignuća, tehnologije, usluge i rješenja.

Samit će tijekom tri dana biti domaćin za više od 1000 sudionika iz regije, nastavljajući trend velikog zanimanja stručne javnosti, ali i velikog broja zainteresiranih tvrtki koje dolaze na SET i na taj način ostvaruju kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Utorak, 23.01.2024. / www.setrebinje.com