Raste interes za putovanjima: Evo što planiraju gosti našeg najvažnijeg tržišta

Raste interes za putovanjima: Evo što planiraju gosti našeg najvažnijeg tržišta

Nastavlja se rast interesa za odmorišnim putovanjima u 2021. godini, dok poslovna i dalje zaostaju, pokazalo je najnovije istraživanje ITB Berlina i Instituta za istraživanje tržišta Statista na tri ključna svjetska emitivna tržišta, Kini, SAD-u i Njemačkoj, piše Poslovni dnevnik.

Oko 70 posto ispitanika u toj anketi ove godine razmišlja o privatnim putovanjima.

Pandemija doduše i dalje ima jak utjecaj na planiranje putovanja, i glavni je razlog onima koji ne planiraju putovati, i pritom ih više brine osobna sigurnost nego administrativne barijere.

Kad je u pitanju motivacija za putovanja, odmor na plaži popularan je u svakoj zemlji, za Nijemce i Amerikance najvažnije je posjećivanje obitelji i prijatelja, a Kinezi više vole city break, i svi planiraju provoditi više vremena na otvorenom i u prirodi.

Za većinu putnika navike putovanja će se dugoročno izmijeniti – značajan dio ispitanih dugoročno planira više putovati po vlastitoj zemlji, osim Nijemaca – 61 posto ispitanih Nijemaca planira put u inozemstvo. 


Izvor: Poslovni dnevnik

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 03.03.2021.