Na razgovoru za posao dobio neobično pitanje koje nije očekivao. Kako biste vi odgovorili na njega?

Na razgovoru za posao dobio neobično pitanje koje nije očekivao. Kako biste vi odgovorili na njega?

Kao dokaz da se radi o stvarnom uvjetu poslodavca podijelio je i snimku zaslona komunikacije putem maila između njega i poslodavca

Svatko tko je imao iskustva sa intervjuom za posao zna da je to najčešće proces u kojem mogu biti postavljena svakakva pitanja kako bi se poslodavac uvjerio da je baš ta osoba idealan kandidat za posao.

Jedan korisnik Reddita na toj je društvenoj mreži podijelio svoje iskustvo intervjua na kojem mu je poslodavac postavio pitanje koje ga je zateklo.

Naime, na intervjuu bio je upitan pridržava li se “striktne veganske” prehrane na radnom mjestu.

Applied for a job, received this in an email. Can they really force this upon me or not hire be based on this??
by u/Reezeyyy in mildlyinfuriating

Kao dokaz da se radi o stvarnom uvjetu poslodavca podijelio je i snimku zaslona komunikacije putem maila između njega i poslodavca gdje se vidi da je četvrto pitanje glasilo:

“Naša su radna mjesta striktno veganska. Ne morate biti vegan izvan posla, ali trebate ponijeti veganski ručak i biljno mlijeko koji možete jesti na licu mjesta ili možete ručati van mjesta rada. Možete li potvrditi da se slažete s ovim?”.

Redditaši su se zabavljali u komentarima, kojih sada ima preko 11 tisuća, a perspektiva je bilo različitih: od ljutnje, pa do sugestija kako ovo može biti izvrsna prilika za probavanje novih ukusnih stvari, prenosi Novi list.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 12.06.2023. / Poslovni.hr