Milenijalci gube više od 80 sati godišnje na rad sa zastarjelom tehnologijom

Milenijalci gube više od 80 sati godišnje na rad sa zastarjelom tehnologijom

Tehnologija bi trebala učiniti naše živote lakšima, a posao učinkovitijim. Nažalost, to je samo teorija, u praksi situacija nije baš takva, niti je idealna, što potvrđuje silan gubitak vremena na radnom mjestu zbog baratanja zastarjelom tehnologijom.

Konkretnije, prema podacima koje je prikupio Skynova, a prezentirao Atlas VPN, milenijalci gube dnevno najviše vremena zbog rada sa zastarjelom tehnologijom. Riječ je o čak 19,3 minuta, odnosno, kad se to postavi na godišnju razinu - 84 sata. Ili, još konkretnije - milenijalci gube deset i pol dana godišnje jer rade sa zastarjelom tehnologijom!

U tih gotovo 11 radnih dana moguće je postići uistinu puno pa je šteta da se itko mora nositi s neučinkovitosti na koju nema utjecaja. Samo zato što organizacija štedi ili nema novca, no svejedno želi da je konačni rezultat na razini i u zadanim vremenskim okvirima.

Naravno, nisu milenijalci jedini koji se muče s ovim problemom, čak i stariji pripadnici generacije X gube podosta vremena na identičan način. Riječ je o 18,8 minuta dnevno ili 82 sata godišnje. Najmlađa generacija Z gubi dnevno 18,2 minuta ili 79 sati godišnje. Znači, svi gube oko deset radnih dana godišnje uzalud.

Kad se pak seciraju sektori gdje se gubi najviše vremena zbog zastarjele tehnologije, to su financije (23,7 minuta dnevno), zdravstvo (23 minute), vlada (19,4 minuta), maloprodaja (19,4 minuta), ugostiteljstvo (18,2 minuta), informatičke tehnologije (17,1 minuta) i obrazovanje (16,6 minuta).

Pomalo je paradoksalno da se na prvom mjestu nalazi financijski sektor jer u ima najnoviju tehnologiju - staru 3,7 godina u prosjeku. Svejedno, godišnje se gubi oko stotinu sati ili nešto manje od 13 radnih dana. Možda ove brojke rukovodećem kadru izazove interes i stignu odluke da se stvari počnu mijenjati na bolje jer to bi apsolutno svima bilo od koristi.

Izvor: ICT Business

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 28.06.2023. / ICT Business