Klijenti banaka traže od njih uvođenje usluga poveznih s kriptovalutama

Foto: DepositPhotos

Klijenti banaka traže od njih uvođenje usluga poveznih s kriptovalutama

Financijske institucije poduže su meta onih s entuzijazmom za kriptovalute, a koji lobiraju za konačno i adekvatno prihvaćanje digitalne imovine i povezanih usluga. U centru pažnje te skupine ljudi svakako su banke, ali i mnogi pasivniji poznavatelji kriptovaluta tvrde da je uključenost velikih financijskih institucija neophodna za općeprihvaćeno usvajanje digitalne imovine.

Konkretnije, prema analizi koju je proveo BanklessTimes, čak 65 posto klijenata banaka traži od njih uvođenje kriptousluga. Tako nešto dovoljno govori o stanju na tržištu i potrebama korisnika vezanih za financijske institucije.

Neki i slušaju tržište, kao Mastercard, koji kroz novi program "kriptoizvora" omogućava bankama da klijentima ponude usluge digitalne imovine. Donedavno nijedna financijska institucija nije kupovala, čuvala ili trgovala kriptovalutama. Ipak, ugovor s Mastercardom dopušta njegovim povezanim bankama da uključe i priključe digitalnu imovinu. Također, partnerstvo može pružiti usluge kibernetičke sigurnosti i savjetovanja svojim klijentima.

Mastercard Crypto SecureTM stvara sigurnosnu kopiju programa, što pomaže izdavateljima kartica da slijede propise i zaštite kripto ekosustav. Banke i fintech organizacije mogu koristiti Mastercardove opsežne usluge povezane s kriptovalutama. Te radnje uključuju pomoć u trgovanju kripto imovinom kroz partnerstva.

Takvi programi omogućavaju bankama ponuditi dodatne usluge klijentima. Primjerice, neke od njih su programi vjernosti i digitalni računi. Također, većina klijenata će se osjećati ugodno ulagati kada banke počnu nuditi kriptovalute, a i potezi ove vrste povećavaju upotrebu kriptovaluta.

Svakako, Mastercard bi mogao biti primjer ostalima i iskorak u smjeru za koji "navijaju" svi oni korisnici željni spajanja financijskih institucija s kriptovalutama.

Ovaj i slične članke pročitajte na ICT Business.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 15.12.2022. / ICT Business