Jahorina ekonomski forum u znaku inicijative udruživanja tržišta Zapadnog Balkana

Jahorina ekonomski forum u znaku inicijative udruživanja tržišta Zapadnog Balkana

Jahorina ekonomski forum ove godine održat će se od 26. do 28. travnja 2023. pod nazivom "Regionalne integracije i Bosna i Hercegovina: Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan". Cilj ovog okupljanja je okupiti značajne ljude iz političkog, ekonomskog i društvenog života regije s ciljem stvaranja zajedničkih inicijativa, proizvoda i usluga koje će pomoći kreiranju javnih politika u svim područjima moderne ekonomije i poboljšati kvalitetu života svih građana regije u uvjetima globalne krize.

"Suočeni smo s nepoznatim izazovima. Nikada u povijesti nismo imali primjer ovakve globalne krize i nemamo gotova rješenja na koja se možemo pozvati. Sada je na nama da ih pronađemo...

Stoga smo se odlučili obraditi sve segmente koji su važni ne samo za gospodarstvo, već i za cjelokupni društveni sustav. Osim tema regionalnih integracija, energetske krize i inflacije, bavit ćemo se i temama moderne poljoprivrede, poduzetništva, zelene agende, obrazovnog sustava, novih migracija i njihovih posljedica na tržište rada, inflacije, sporta, novih tehnologija i rastućih kreativnih industrija.

Čvrsto vjerujemo da se važna rješenja nalaze u novoj ekonomskoj solidarnosti i novim industrijama koje mogu učiniti našu nacionalnu, ali i regionalnu ekonomiju konkurentnijom i otpornijom na krize. Želimo biti prepoznati kao mjesto odakle se kreiraju regionalne inicijative, proizvodi i usluge usmjerene prema zajedničkom tržištu, zajedničkom ekosustavu i zajedničkim, širim interesima zajednice Zapadnog Balkana", izjavio je Goran Račić, predsjednik organizacijskog odbora JEF-a.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 20.04.2023.