Google zaposlenicima rekao da rade od kuće

Google zaposlenicima rekao da rade od kuće

Kako se broj oboljelih u SAD-u popeo skoro na 1000, tehnološki gigant Alphabet, u čijem je vlasništvu Google, zatražio je od zaposlenika u Sjevernoj Americi da rade od kuće kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa, piše BBC.

Prošli tjedan zaposlenici u Washingtonu dobili su obavijest u kojoj se preporučuje rad od kuće, a međuvremenu je 100 tisuća radnika u 11 ureda diljem SAD-a i Kanade obaviješteno o preporukama.

"Iz predostrožnosti i radi zaštite Alphabeta i njegove šire zajednice preporučujemo vam rad kod kuće, ako vam posao to dozvoljava", napisao je Googleov podpredsjenik globalne sigurnosti Chris Rackow zaposlenicima.

Alphabetovi uredi u Sjevernoj Americi ostat će otvoreni za zaposlenike koji posao ne mogu obavljati kod kuće.

Tehnološki div svojim je zaposlenicima sugerirao ovu mjeru nakon što su to već učinile velike tehnološke kompanije poput Applea, Amazona, Microsofta i Facebooka. U Facebooku i Amazonu po jedan je zaposlenik zaražen koronavirusom.

U državi Washington, u kojoj se nalaze veliki Alphabetovi uredi, do ponedjeljka je zabilježeno 160 slučajeva virusa.

Google osnovao COVID-19 fond

Osim preporuke za rad od kuće, Google je osnovao i poseban fond za svoje zaposlenike i dobavljače, kako bi mogli dobiti plaćeno bolovanje u slučaju simptoma koronavirusa.

Privremeno je Google zabranio i oglase za zaštitne maske. Počeli su surađivati Nacionalnom sigurnosnom službom Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv dezinformacija oko koronavirusa...

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 11.03.2020. / index.hr