Blogging i gaming - legitimni poslovi u Kini

Blogging i gaming - legitimni poslovi u Kini

Maturanti koji pokreću vlastiti posao fokusiran na blogging i gaming od sad će biti klasificirani kao zaposleni.

Neki roditelji možda prevrću očima kada im djeca pričaju o svojoj „karijeri“ blogera i gejmera, ali roditelji u Kini to više neće raditi jer je ta zemlja proširila svoju definiciju toga šta predstavlja „posao“, piše TNW .

Bloomberg prenosi da će lokalni maturanti koji pokreću vlastiti posao fokusiran na bloganje ili gejming (blogging i gaming) sada biti klasificirani kao zaposleni, navodi se u dokumentu Ministarstva obrazovanja koji je objavljen 29. lipnja. Da bi se kvalificirali kao zaposleni, ljudi moraju raditi najmanje jedan plaćeni sat tjedno, kaže Državni zavod za statistiku.

Nova pravila dolaze usred sve veće stope nezaposlenosti zbog korona virusa. U o dokumentu se sugerira da se učešće u inkubator programima, programima za suzbijanje siromaštva i uključivanje u vojsku također računaju kao redovno zaposlenje.

Proširena definicija posla

Ministarstvo je već zatražilo od škola da razmotre proširenu definiciju prilikom kreiranja statistika zaposlenosti i revidiranju svih postojećih netočnih podataka, napominje Bloomberg. Ustvari, škole će se suočiti s ozbiljnom kaznom ako ih uhvate zbog netočnih informacija, iako kazne za sada još uvek nisu precizirane.

„Studenti na fakultetu ne moraju nužno ići na posao, sve više ih vidimo kako imaju mnogo izbora, uključujući i freelancing“, rekao je ekonomist i savjetnik Državnog vijeća, Tang Min dodajući kako sad „mogu započeti vlastiti posao samo sa laptopom i stvoriti novu poslovnu priliku.“

Kina ima rekordnih 8,74 miliona novih diplolmiranih ovog ljeta koji ulaze na tržište rada, ali vlada se i dalje bori sa neviđenom stopom nezaposlenosti. Iako je u posljednjem istraživanju u svibnju stopa nezaposlenosti smanjena na 5,9 posto – u odnosu na rekordnih 6,2 posto u veljači – mnogi nagađaju da je stvarni broj veći zbog neprilagođenih migrantskih radnika sa sela.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 15.07.2020. / balkans.aljazeera.net