Ova 27-godišnjakinja je sretna zato što je radila u korporacijama prije pokretanja vlastite tvrtke vrijedne milijardu dolara

Ova 27-godišnjakinja je sretna zato što je radila u korporacijama prije pokretanja vlastite tvrtke vrijedne milijardu dolara

Osnivačica modne tvrtke Ankiti Bose, koja kaže da je sretna zato što je radila na korporativnom poslu prije nego što je krenula sama u poslovne vode.

Zapravo, taj korporativni posao ju je doveo tamo gdje je danas, rekla je za CNBC Make It. To joj je dalo priliku da gleda i uči.

"Činjenica, da sam prije radila u rizičnom kapitalu i savjetovanju, definitivno je odigrala važnu ulogu u oblikovanju razmišljanja što može proći, a što neće, kao i što može izgraditi održivo poslovanje", rekla je Bose o svojim ranim godinama rada u uredu.

Bose je napustila korporativni posao 2015. godine, neposredno prije svog 24. rođendana, a zajedno sa suosnivačem svoje tvrtke Zilingo - Dhruvom Kapoorom, posljednje četiri godine gradi platformu za e-trgovinu vrijednu gotovo milijardu dolara. Cilj platforme je pomoći neovisnim trgovcima u jugoistočnoj Aziji u on-line prodaji njihovih proizvoda.

Od veljače ove godine, tvrtka Zilingo sa sjedištem u Singapuru imala je 7 milijuna aktivnih korisnika na globalnoj razini i procjenu vrijednosti od 970 milijuna dolara. Bose, CEO tvrtke, tako je na putu da postane prva žena u Indiji koja je suosnovala start-up vrijedan milijardu dolara, tzv. jednorog.

Bose kaže da je za taj uspjeh zaslužno njezino ranije iskustvo u promatranju rastuće tehnološke scene u Aziji - prvo kao konzultantice za upravljanje u McKinseyju, a kasnije i kao investicijske analitičarke u Sequoia Capitalu u Bangaloreu, u Indiji. To iskustvo zaslužno je za taj "aha" trenutak.

“Mislim da smo Dhruv i ja imali priliku putovati po regiji i doista razumjeti što potrošači žele", rekla je u vezi svoje korporativne uloge i Kaporovog rada kao softverskog inženjera.


Ostatak članka pročitajte na: poslovni.hr

 

Petak, 24.05.2019.