Nemojte gubiti motivaciju, donosimo Vam savjete koji će Vas napuniti energijom za rad

Nemojte gubiti motivaciju, donosimo Vam savjete koji će Vas napuniti energijom za rad

Istraživanja psihologa pokazala su da snaga volje ne samo da je precijenjena, već je i ograničena, u nedostatku motivacije u poslovanju, karijeri ili općenito životu.

Nagradite sebe

Prema Charles Duhigg-u, dobitniku Pulitzer nagrade, snažne navike su formirane u tri faze: znakovi, rutina, nagrada. To znači da naš mozak može jednostavno ponavljati ponašanja ako je značajna nagrada uključena u proces. Nagrada može biti što god zamislite, od istezanje tijela svakih sat vremena do izlaska s prijateljima nakon dugog radnog dana.

Razgovarajte s vašim zadovoljnim kupcima

Unatoč svakodnevnim problemima kojima smo bombardirani iznova, najjednostavniji način da vratite vašu strast u posao jest razgovor sa zadovoljnim kupcima. Velika je vjerojatnost da su kupci zadovoljni proizvodom ili uslugom koju nudite pa ako ih o tome i upitate ne bi trebao biti problem podijeliti s vama, a što će vama pomoći da ponovo primijetite sve pozitivne i lijepe dijelove posla koji radite.

Naučite nove vještine

Učenje novih vještina može se izravno primijeniti na vaše poslovanje ili karijeru, poput Photoshop-a ili programiranja, no isti tako možete učiti i neku životnu vještinu, poput učenja stranog jezika koja vama može pomoći u osobnom razvoju.

Učinite kvalitetu ( ne kvantitetu) svog sna prioritetom

Mnogi su uvjereni kako broj sati koji ste spavali je od velike važnosti da biste se osjećali odmorno. No, koliko ste se samo puta nakon 9 – 10 sati sna probudili čangrizavi i neispavani. To nam može potvrditi da je kvaliteta sna je puno značajnija od njegove kvantitete.

Dvije stvari koje možete učiniti da poboljšate kvalitetu sna su:

Smanjite plavo svijetlo – plavo svijetlo je ogroman faktor kojim se smanjuje razina melatonina, hormona u našim tijelima zaduženog za spavanje. Istraživanja su pokazala da dnevno provedemo i više od 10 sati ispred ekrana različitih uređaja koji sadržavaju štetno plavo svijetlo, a kao najbolji način rješavanja problema je nošenje naočala za kompjuter koje će umanjiti dopiranje plavog svijetla do vaših očiju.

Pravilo 90 minuta – umjesto da pokušavate izračunati koliko sati spavate, možete koristiti tomu namijenjen kalkulator. Prema istraživanjima, REM faza je u ciklusu od 90 minuta što znači da ako se ujutro želite probuditi u 6 sati, navečer biste trebali ići na spavanje u 22:30 ili ponoć kako bi se zadovoljilo pravilo od 90 minuta.

Članak je preuzet s portala: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 17.08.2020.