Damir Sabol i suosnivači osigurali 60 milijuna dolara za širenje Microblinka

Damir Sabol i suosnivači osigurali 60 milijuna dolara za širenje Microblinka

Unatoč krizi, tvrtka je zabilježila rast od 36 posto u prodaji i za potrebe daljnjeg rasta osigurala investiciju od bostonskog Silversmith Capital Partnersa

Dvije godine nakon što su na tragu 100 milijuna preuzimanja osigurali investiciju od 6 milijuna dolara za svoju spinoff tvrtku Photomath, Damir Sabol i njegovi suosnivači Izet Ždralović i Jurica Cerovec za Netokraciju su ekskluzivno potvrdili investiciju od preko 370 milijuna kuna američkog growth equity fonda Silversmith Capital Partners.

Damir objašnjava kako je došlo do suradnje:

"Zapravo se sve desilo iznenađujuće brzo. Njihov pristup i kultura su dosta slični našoj, a još važnije, jako dobro razumiju naše poslovanje, proizvode i tehnologiju. Ulažu jer vide potencijal našeg razvoja i rasta u još veću svjetsku organizaciju. Vjerujemo da ćemo s njima dobro raditi jer su im u fokusu dobri proizvodi i klijenti. Od njih svakako možemo dobiti ekspertizu u vođenju i organizaciji globalnih funkcija, razvoju proizvoda za američko tržište, širenju prodaje na američkom, ali i na drugim tržištima."

Iako većina javnosti za Microblink i njihovu tehnologiju zna prvenstveno po njihovoj aplikaciji koja korisnicima pomaže u rješavanju matematičkih zadataka, upravo na tragu B2B rješenja Microblink je osigurao po prvi put, sedam godina nakon osnivanja, vanjski kapital.

Članak u cijelosti pročitajte na netokracija.com

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 16.12.2020. / www.netokracija.com