Radnici ne bi trebali dolaziti na posao prije 10 sati, evo zašto

Radnici ne bi trebali dolaziti na posao prije 10 sati, evo zašto

Da bi bili više produktivni i manje skloni alkoholu, radnici na posao ne bi trebali dolaziti prije 10, a studenti na nastavu prije 11 sati, upozoravaju znanstvenici sa Sveučilišta Oxford.

Forsiranje radnika mlađih od 55 godina da dolaze na posao prije deset sati je kontraproduktivno. Radnici su umorni, imunitet im je slabiji te su skloniji bolestima i pod većim su stresom. To vodi slabijoj memoriji i manjku pažnje, a može završiti alkoholizmom ili uzimanjem droga, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Oxford, 24sata.

“Njihova tijela su iscrpljena zbog neispavanosti, a to itekako utječe na produktivnost. Nakon 55 godine ljudi trebaju manje sna, ali do tad bi trebali s poslom počinjati u deset sati da bi bili puni radnog elana i produktivnosti. Radni dan kasnije bi trebao počinjati i učenicima te studentima. Starija djeca u školu ne bi trebala prije 11 sati”, objašnjava dr. Paul Kelly, znanstvenik s Oxforda.

Studije pokazuju da se prosječan školarac u dobi od deset godina ne može kvalitetno usredotočiti na nastavu prije 8.30, a srednjoškolci stari 16 godina prije 10 sati. Za studente je najbolje vrijeme za nastavu i učenje nakon 11 sati. Tada bi bolje učili i bilo bi manje problema u njihovom ponašanju jer bi bili odmorniji, prenosi antenazadar.


Cijeli članak dostupan na: antenazadar

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.07.2020.