Majčinstvo kao nepoželjna nuspojava zapošljavanja žena

Internetski portal Posao.hr, uz podršku T –Portala, udruge Roda, Ženske mreže Hrvatske, portala Žena.hr te obiteljskog foruma i portala Mama - Mami, proveo je tijekom lipnja istraživanje pod nazivom "Trudnoća i posao - problemi moderne majke". Dobiveni podaci pokazuju da se čak 68 posto zaposlenih majki, nakon objave trudnoće, suočilo s nekom vrstom pritiska od strane poslodavca što ukazuje na činjenicu da je majčinstvo i dalje nepoželjna nuspojava zapošljavanja žena.

Istraživanju je pristupilo 347 majki, uglavnom s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije (52 posto), a pokrivene su i ostale županije: Šibensko - kninska Primorsko-goranska županija sa po devet posto te Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Zadarska, Međimurska, Sisačko-moslovačka i Ličko-senjska s pet posto. Većina ispitanica ima visoku stručnu spremu (65 posto); jedno dijete (75 posto), odnosno dva djeteta (25 posto), a zaposlene su u državnom (45 posto) ili privatnom poduzeću (50 posto) te obrtu (pet posto). Gledano po dobnim skupina najzastupljenije su žene od 25 do 34 godina starosti (88 posto).

Žene koje su imale određenih neugodnosti na poslu nakon objave trudnoće, njih 68 posto, navode da su se susretale sa sljedećim problemima; neumjesnim komentarima od strane šefa (23 posto), prijetnjama otkazom (18 posto), gubitkom povlastica (23 posto) i degradacijom (18 posto).

Većina ispitanih žena je, prije odlaska na porodiljni, radilo u određenoj tvrtki preko dvije godine (57 posto), godinu dana do dvije godine (33 posto), šest mjeseci do godinu dana njih pet posto i manje od šest mjeseci također pet posto. Porodiljni dopust uglavnom su koristile u trajanju od šest mjeseci do godinu dana (82 posto), dulje od godinu dana 14 posto žena, a kraće od šest mjeseci njih čak četiri posto.

Majke koje su bile na porodiljnom dopustu kraće od godinu dana kao razloge navode ili vlastitu odluku o ranijem povratku na posao (52 posto) ili pritisak nadređenih (48 posto). S obzirom na to da majke u Hrvatskoj do šest mjeseci nakon poroda dobivaju punu plaću, odnosno maksimalnih 4250 kuna porodiljne naknade, a nakon toga skoro duplo manje, 2500 kuna, ne čudi podatak o svojevoljnom ranijem povratku na posao.

"Porodiljna naknada prvih šest mjeseci povoljna je za majke koje su prije poroda imale plaću u visini te naknade. Žene koje su prije rodiljnog dopusta imale nadprosječne plaće zakinute su i najčešće se vraćaju na posao već nakon šest mjeseci, ako ne i prije. Dulje ostaju samo ako i muž ima nadprosječnu plaću pa na taj način pokriju „rupu“ u kućnom budžetu ", izjavio je Saša Jurković, direktor portala Posao.hr

Kada su u pitanju majke koje su na porodiljnom bile kraće od godinu dana, bitno je napomenuti da ih je samo 14 posto iskoristilo zakonsku mogućnost rada na pola radnog vremena što se može objasniti nepoznavanjem zakona, odnosno neinformiranošću. Niti očevi ne koriste svoje pravo na porodiljni dopust, tako ih je samo deset posto odlučilo privremeno zamijeniti ulogu s majkom djeteta.

"Prema našim iskustvima, muškarci se rjeđe odlučuju na porodiljni dopust ne samo zbog plaće, nego i radi straha od gubitka postojećeg statusa na radnom mjestu te zbog mogućnosti gubitka kontakta s tržištem rada", prokomentirao je Jurković.

Zabrinjava podatak da čak 55 posto majki tijekom porodiljnog dopusta nisu primale regres, božicnicu i slična dodatna primanja koje su njihove kolege redovno dobivale, a 40 posto ih navodi da su imale ili još uvijek imaju probleme na poslu kada koriste bolovanje zbog bolesti djeteta. Dvadeset i devet posto ispitanica navelo je da im je po povratku na radno mjesto, u roku manjem od dva mjeseca, promijenjen status, odnosno odgovornost radnog mjesta, a 14 posto je po povratku s porodiljnog dopusta imalo sniženu plaću. Poslodavci promijenjen status uglavnom opravdavaju kao privremeno rješenje koje omogućuje zaposlenicama da se, nakon duže pauze, uhodaju u posao.

"Dobiveni podaci nisu nas ni najmanje iznenadili jer smo i prije istraživanja bili svjesni lošeg položaj žena na tržištu rada. Štoviše, to nas je i potaklo da pokrenemo ovo istraživanje i ispitamo trenutno stanje. Nažalost, spolna diskriminacija još uvijek je izrazito uočljliva. Majke su nepoželjna radna snaga zbog mogućih čestih bolovanja, mlađe žena zbog činjenice da bi uskoro mogle postati majke, a starije žene jer jednostavno više nisu mlade. To je jedan začarani krug koji moramo prekinuti, a to možemo učiniti samo ako omogućimo jednakost žena u šansama za dobivanje posla ", zaključio je Saša Jurković.

Ponedjeljak, 02.07.2007.