Zbog nove investicije u Petrokemiji započeli kampanju zapošljavanja

Zbog nove investicije u Petrokemiji započeli kampanju zapošljavanja

Prodaja Petrokemije je ove godine napravila veliki iskorak.

U kutinskoj Petrokemiji otvoren je pogon za pakiranje jumbo vreća (tzv. Big bag pakiranje), investicija vrijedna više od pola milijuna eura, a koja se veže na vrlo uspješnu polsovnu godinu ove tvrtke. Naime, 2019. će, nakon dugo vremena, biti prva poslovna godina  koju će kutinska tvornica gnojiva završiti u pozitivi. Ujedno je to i prva godina poslovanja Petrokemije u novom vlansičkom aranžmanu, u kojem dvije najveće hrvatske kompanije, INA i PPD, imaju više od 54 posto vlasništva tvrtke. 

 „Prvih devet mjeseci smo završili u plusu od 120 milijuna kuna neto dobiti, a zadnji  kvartal je u planskim rezultatima koje smo najavili pa je za očekivati da će cijela godina završiti veoma dobro. I da će ova godina uistinu biti godina sa izvanrednim rezultatima“ – rekao je novinarima predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač koji je istakao kako zaslugu za tu uspješnu godinu u jednakom omjeru nosi rekordno niska cijena plina na tržištu te akcije same Petrokemije.

Inače, Petrokemija je upravo ovih dana počela i s kampanjom zapošljavanja. U dogovoru sa sindikatima tvrtku je uz otpremnine napustilo  1. srpnja 260 radnika, a do kraja 2020. ukupni broj radnika koji će otići iz Petrokemije će biti 350. Istovremeno će biti zaposleno između 100 i 150 novih radnika. 


Ostatak članka pročitajte na: poslovni.hr

 

Ponedjeljak, 09.12.2019.