‘Zaustavite propast marina, mogle bi spasiti sezonu’

‘Zaustavite propast marina, mogle bi spasiti sezonu’

Nakon što su se prije par dana obratile javnosti s upozorenjem da ih je Vlada zaboravila u mjerama za pomoć gospodarstvu i turizmu zbog posljedica pandemije, hrvatske marine u srijedu su uputile i služben dopis ministarstvima i Vladi kako bi na vrijeme zaustavili propast sektora koji bi u ovoj sezoni mogao biti vrlo atraktivan gostima.

“Jako nam je hitno da se prepozna sustav marina koji zapošljava oko 2500 ljudi, i specifičnosti sektora zbog kojih trenutačno ne udovoljavamo uvjetima za isplatu državne potpore za minimalnu plaću. Naime, marine u pravilu kreću s radom od 1. travnja, stoga nemamo dokaza da je u proteklom periodu prihod padao, jer smo bili zatvoreni”, pojasnio je Sean Lisjak, predsjednik udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U ovom periodu marine kreću i s naplatom usluga od čarter kompanija, a budući da sad sve u turizmu stoji, ni one nemaju uvjete za plaćanje usluga, a ni pravo na državnu potporu, iz istog razloga kao i marine. Pritisci su sve veći, neke marine na žalost su počele i slati ovrhe čarter kompanijama.


Izvor: poslovni.hr 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 09.04.2020.