Zar je baš do toga došlo? Nude medicinske sestre u zamjenu za cjepivo

Zar je baš do toga došlo? Nude medicinske sestre u zamjenu za cjepivo

Filipini će pustiti tisuće svojih medicinskih sestara da se zaposle u Britaniji i Njemačkoj ako im dvije zemlje doniraju cjepivo protiv koronacirusa, rekla je u utorak visoka dužnosnica.

Britansko ministarstvo zdravstva reklo je da nije zainteresirano za takav dogovor i da je prioritet osigurati cjepivo vlastitim građanima, ali da će mogući višak podijeliti s drugima, piše Poslovni dnevnik.

Filipini, jedna od azijskih zemalja najpogođenijih covidom-19, ublažila je zabranu odlaska zdravstvenih radnika u inozemstvo, no i dalje je na snazi ograničenje od 5000 godišnje.

Alice Visperas, direktorica u ministarstvu rada, rekla je da je vlada spremna ukinuti zabranu u zamjenu za cjepivo iz Britanije i Njemačke kojim bi se, među ostalima, cijepili upravo radnici koji rade u inozemstvu.

Medicinske sestre su među milijunima Filipinaca koji rade u drugim zemljama i svake godine u zemlju donesu 30 milijardi dolara ključnih za nacionalno gospodarstvo.

Njemačka zasad nije odgovorila na ponudu Filipina.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 24.02.2021.