Zapošljavanje u turizmu 2007 - Treća godina uspješnog projekta zapošljavanja kvalificiranih djelatnika u turizmu

ZAGREB, 5. travnja 2007 – Posao.hr u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Državnim inspektoratom i Hrvatskom turističkom zajednicom, treću godinu za redom, promoviraju akciju «Zapošljavanje u turizmu» putem koje se tokom prošle godine zaposlilo gotovo 4 000 osoba.

«Dolaskom novih hotelskih lanaca i otvaranjem sve većeg broja tvrtki koje se bave turističkom djelatnošću povećava se potražnja za kvalificiranom radnom snagom. Putem ove akcije želimo olakšati i ubrzati proces pronalaska tog kvalitetnog kadra koji u konačnici svojim radom doprinosi kvaliteti cjelokupne turističke usluge» rekao je Saša Jurković, direktor internet portala Posao.hr.

Posao.hr je tijekom četiri godine postojanja na razne načine pridonio zapošljavanju u Hrvatskoj, a poseban naglasak stavljen je na sezonsko zapošljavanje i to putem akcije „Zapošljavanje u turizmu“. Projekt je pokrenut 2005. godine te se još uspješnije nastavio 2006. godine kada se putem projekta zaposlilo gotovo 4000 osoba u djelatnosti turizma i ugostiteljstva.

Tijekom trajanje akcije «Zapošljavanje u turizmu 2007» korisnici portala Posao.hr moći će koristiti posebne pogodnosti koje uključuju besplatno pregledavanja baze životopisa u djelatnosti „Turizam i ugostiteljstvo“ što će postojeće životopise učiniti još dostupnijima. Uz besplatno pretraživanje baze životopisa, poslodavci će za vrijeme akcije dobiti popust od 20% za svaki objavljeni oglas za slobodna radna mjesta u djelatnostima turizma i ugostiteljstva.

''Dostupnost baze životopisa u kategoriji 'Turizam i ugostiteljstvo' omogućuje posloprimcima veću mogućnost zapošljavanja, stoga potičemo sve ljude koji žele raditi u turizmu da se uključe u projekt i ostave svoj životopis u bazi Posao.hr .'' ističe Saša Jurković, direktor internet portala Posao.hr.

Svi sudionici akcije moći će na stranicama portala Posao.hr pristupiti mnogim korisnim informacijama i savjetima o sezonskom zapošljavanju, radu u turizmu i tržistu rada općenito.

Petak, 06.04.2007.