Za put bez dozvole kazna je 30.000 kuna

Za put bez dozvole kazna je 30.000 kuna

Policija provjerava punktove na izlascima i ulascima iz gradova. Nema više dnevnih migracija, osim onih kojima je to prijeko potrebno za posao, a i to je moguće samo uz propusnicu. Građani se uglavnom pridržavaju mjera.

Na ulazima u gradove diljem Hrvatske od danas stoje policijske ophodnje. Prolaziti se može samo s posebnom propusnicom. Oštre kontrole od jutra provodi i osječka policija koja u samoizolaciji ima 139 osoba. Blokirani su svi ulazi u županiju, a policijski punktovi su na svakom koraku, što je neke uzrujalo, ali policija napominje - važno je pridržavati se pravila, piše rtl.hr.

"Želim napomenuti da nama nije cilj kažnjavati ljude. Cilj je da se pridržavaju pravila i da se zaraza ne širi. A što se tiče kazne, malo prije sam razgovarao s Inspektoratom i oni govore da će prve kazne biti oko 30.000 kuna koje će izaći'', kazao je načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece.

Novinari Jutarnjeg lista provjerili su kako to funkcionira u praksi:

‘Vozimo se prema Ivancu, a policije nigdje. Kad smo prošli tablu s prekriženim natpisom Zagreb bili smo totalno zbunjeni. Ubrzo smo ušli u Ivanec koji je na području grada Zaprešića. Ni tu nema policije. Bez kontrole izašli smo iz jednog i ušli u drugi grad.’

No, ne isplati vam se riskirati i oglušiti o zabranu napuštanja mjesta prebivališta. Ovim putem Vas pozivamo da to ne činite!

Slične teme:


LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.03.2020.