Varaždinska tvrtka prva nosi oznaku kvalitete mesa peradi

Varaždinska tvrtka prva nosi oznaku kvalitete mesa peradi

Varaždinska Koka prva je počela koristiti oznaku “Dokazana kvaliteta–Hrvatska” za meso peradi koja dokazuje da je taj proizvod zaista proizveden u okviru hrvatskih tovnih kapaciteta s domaćim žitaricama.

Podsjetivši tvornicu ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjetila je da su za istu oznaku prvi podnositelji bili proizvođači jabuka, a uslijedili su udruženi proizvođači u sektoru povrća, proizvođači jaja te mesa preradi.

“U postupku su još proizvođači u sektoru svinjskog mesa, a veselim se spremnosti našeg međunarodno prepoznatog proizvođača Vindije da preuzme i razvija oznaku ‘Dokazana kvaliteta-Hrvatska’ za mlijeko”, poručila je Vučković.

Navela je i da oznaka koju odsada nose proizvodi Koke govori da je sve proizvedeno u RH po zahtjevnoj specifikaciji, od rasplodnog jajeta, jednodnevnih pilića i njihovog tova, pa sve do hrane kojom se ta perad hranila.

“To je koncept ‘od polja do stola’ koji promovira kratke lance opskrbe te koji nudi poštenu informaciju o kvalitetnoj hrani svim potrošačima”, naglasila je Vučković navodeći da je na području Varaždinske županije iz Programa ruralnog razvoja dosad ugovoreno nešto malo manje od 700 milijuna kuna sredstava za različite investicijske projekte ili vrste potpora.

Ovu i slične vijesti potražite na Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.01.2023. / Poslovni dnevnik