[ UŽIVO ] Božinović: Mjere ostaju do 31. siječnja

[ UŽIVO ] Božinović: Mjere ostaju do 31. siječnja

Danas u 11 sati započela je nova presica Nacionalnog stožera civilne zaštite. Tijekom prijenosa Božinović je najavio da će se mjere produžiti do 31. siječnja.

Božinović se obratio javnosti, rekavši: 'Imajući u vidu našu situaciju i situaciju u europskom okruženju, nema utemeljenja za popuštanje mjera koje su na snazi, barem ne do 31. siječnja. Radi se o tri odluke: do daljnjeg ostaju zatvoreni svi ugostiteljski objekti, teretane, ograničen je broj putnika u javnom prijevozu'.

Ovime je potvrdio da će se ove tri mjere produžiti u cilju zaštite ljudi.


Na upit novinara: 'Bojite li se da će se korona raširiti po Hrvatskoj zbog situacije u SMŽ?', Capak odgovara: 'Tamo se mogu obaviti brzi testovi prije povratka u vlastite županije. Osobe imaju uputstva kako se ponašati. Naravno da je situacija spašavanja rizična i nije bilo moguće pridržavati se mjera. Nadamo se da ćemo držati situaciju pod kontrolom cijepljenjem, brzim testiranjem'.

A na upit: 'Žale se ljudi da je sustav zakazao, premijer kaže da je to dojam, kakav je vaš dojam?', Božinović daje odgovor: 'Znate da smo naglašavali da ćemo odgovarati samo na pitanja vezana iz koronu. Mogu ponoviti da je sustav vrlo brzo reagirao, ali sva ta pitanja koja su van okvira molim ostavite'.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 08.01.2021.