UŽIVO Božinović: Donosimo nove, najstrože mjere ove jeseni

UŽIVO Božinović: Donosimo nove, najstrože mjere ove jeseni

Andrej Plenković jutros ima sastanak sa svim županima. Teme su epidemija koronavirusa i mjere, piše index.hr.

Sastanak je počeo u deset sati. Nakon sastanka javnosti se obratio Davor Božinović.  Rekao je da će sutra donijeti nacrt novih mjera.

"Stožer priprema novi set mjera"

Mjere će biti županima poslane sutra. Trebale bi vrijediti do Božića.

"Pripremit ćemo jedan draft za vladu i za župane, vidjet ćemo njihove reakcije. Donijet ćemo odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno krajem ovog tjedna", kazao je Božinović.

Ne isključuje mogućnost da cijepljenje bude obvezno

Božinović je upitan postoji li mogućnost da cijepljenje bude obvezno. Ministar tu mogućnost nije isključio.

"Po Zakonu u zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje cjepiva koja su obvezna. Svakako, mi moramo znati da bi cjepivo zaustavilo epidemiju trebalo bi biti procijepljeno 70 posto, vodit ćemo računa da se to dogodi", kazao je.

"U svakom slučaju, mi moramo učiniti sve da se najveći broj građana cijepi jer to je zapravo cilj da bi cijela ta operacija bila uspješna", rekao je.

"Hrvatska ima obavezu cijepljenja za neke bolesti. Za ovu nema jer je nova, ali i to ne bi bio novi moment", kazao je.

"Policijski sat nikad nije bio opcija. Što se tiče lockdown, onaj klasični kao u prvom valu sigurno ne", rekao je Božinović. Dodao je da se nastavljaju policijske akcije po ilegalnim klubovima.


Izvor: index.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 24.11.2020.