Unatoč neradnoj nedjelji, KTC bolje poslovao

Unatoč neradnoj nedjelji, KTC bolje poslovao

Vlasnik prvog i jedinog lanca u zemlji koji od početka ove godine ne radi nedjeljom ni blagdanom, Ivica Katavić iz KTC-a, iskorištava svaku javnu priliku kako bi lobirao da se to i zakonski tako odredi.

Na skupu trgovaca i proizvođača Magros 2020., održanom jučer u Zagrebu, rekao je da su u devet mjeseci u KTC-u nadoknadili sav promet od rada nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima iz prošle godine, odnosno da su ga uspjeli i prebaciti za više od 44 milijuna kuna. Promet im je u 2019. godini nedjeljama i praznicima bio oko 55 milijuna kuna, dodao je.

"Svi oni koji se danas nalaze u dilemi i strahu, ne moraju to biti. Siguran sam da neće izgubiti", poručio je poslodavcima u sektoru, govoreći kao predsjednik Udruženja trgovaca pri HGK i i predsjednik Nadzornog odbora KTC-a. Novi zakon o trgovini će, sudeći prema najavama, regulirati (ograničiti) rad nedjeljom.

Sindikalistica Zlatica Štulić tvrdi kako istraživanja pokazuju da nedjelja nije ključna za trgovinu te da Vlada to pitanje sada zaista želi regulirati bez puno iznimaka. Strani trgovci u Hrvatskoj, kao i oni koji posluju u trgovačkim centrima, o tome imaju drukčije stavove, ali na ovom skupu ih nije bilo.


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 09.10.2020.