U turizmu stali svi prihodi. Agencije komentirale uvođenje vaučera

U turizmu stali svi prihodi. Agencije komentirale uvođenje vaučera

Turizam u Hrvatskoj je zbog epidemije Covid-19 u nezavidnoj situaciji, bez prometa i prihoda, prenosi index.hr.

"Svi akteri u turizmu, pa tako i putničke agencije i touroperatori, sada se susreću s raznim i brojnim poslovnim problemima među kojima su otkazivanja putovanja. S obzirom da je to za sve izvanredna situacija, moramo se ujediniti i prihvatiti sve sektorske i druge mjere za pomoć turizmu", smatra predsjednik Uprave Unilinea i Udruženja putničkih agencija pri HGK-u Boris Žgomba.

"Vaučeri dobro rješenje"

"Time bi se istodobno osigurala dobrobit korisnika, jer će uslugu putovanja moći iskoristiti kada se to bude moglo i neće izgubiti uplaćeno, kao i agencije, jer im to daje određenu sigurnost za nastavak poslovanja", kaže Žgomba.

Ipak, dodaje i da je trenutno teško i nezahvalno prognozirati tko će se i koliko uključiti u tu mjeru iz povezanog lanca ponude paketnih putovanja, u kojemu su agencije, prijevoznici, hotelijeri i ostali pružatelji smještaja, vodiči i drugi.


Ostatak članka pročitajte na: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.03.2020.