U rekordnom roku sakupile 131.000 eura za pomoć Zagrebu, cilj im je 200.000

Foto: Screenshot

U rekordnom roku sakupile 131.000 eura za pomoć Zagrebu, cilj im je 200.000

Sav novac od kampanje bit će iskorišten za one najpotrebnije, kao što su bolnice i njihova obnova, te obitelji i stanovnici kojima je financijska pomoć najpotrebnija.

Zagrepčanke Anamarija, Anja, Dora, Jana i Sara koje trenutačno žive u Amsterdamu u Nizozemskoj sakupile su do sada 131 tisuću eura za pomoć stradalima u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb.

– Kad se probudite rano ujutro u nedjelju s pozivima roditelja i prijatelja, morate nešto napraviti. Nakon sati i sati pričanja i telefoniranja, plakanja i smišljanja, shvatile smo da imamo plan, ali i da nemamo. Tako je nastala ova kampanja – ispričala je Sara za R+.

– Sav novac od kampanje bit će iskorišten za one najpotrebnije, kao što su bolnice i njihova obnova, te obitelji i stanovnici kojima je financijska pomoć najpotrebnija – napisale su u opisu kampanje koje su pokrenule na stranici GoFundMe.

Prvotni cilj im je bio sakupiti 50.000 eura, no budući da su ga u rekordnom roku premašile, sada su ga povećale na 200.000 eura.

– Prikupljeni novac ići će u dobre svrhe. Kao što smo već rekli, želimo pomoći potrebitima. Kako bismo osigurali objektivnost, sastavili smo protokol kojeg ćemo se držati pri donacijama. Protokol možete pročitati u opisu kampanje. Do sada smo se obratili KBC-u Zagreb, Nacionalnom Stožeru za Civilnu Zaštitu, Gradskom Uredu za Upravljanjem Hitnim Situacijama, te Hrvatskom Veleposlanstvu u Nizozemskoj. Cilj dostojan naših i vaših donacija definirat ćemo u skladu i u dogovoru s nadležnim institucijama, u narednih nekoliko dana – objavile su prijateljice.

Vijest je prenesena sa vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.03.2020. / vecernji.hr