U Orahovici i Pitomači otvoreni su novi poduzetnički inkubatori

U Orahovici i Pitomači otvoreni su novi poduzetnički inkubatori

Nakon ovih otvaranja broj poduzetničkih inkubatora u Virovitičko-podravskoj županiji porastao je na ukupno četiri.

Projekt vrijedan više od 27,9 milijuna kuna obuhvaća ulaganje u izgradnju poduzetničkih inkubatora u Orahovici i Pitomači, kao i obnovu infrastrukture i prenamjenu zgrade u inkubatoru u Slatini, za što je županija dobila oko 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU.

Time se stvaraju preduvjeti za razvoj malih i srednjih poduzeća, što će otvoriti nova radna mjesta, ističu u Ministarstvu gospodarstva i Virovitičko-podravskoj županiji.

Cilj je da se na području Virovitičko-podravske županije izgrade i opreme tri poduzetnička inkubatora koji zajedno čine Mrežu inkubatora.

Ovome valja dodati i poduzetnički inkubator u Virovitici, koji je izgrađen još 2013. godine. Novim projektom oprema se oko 4200 četvornih metara infrastrukture, a broj novih poduzeća koja će je koristiti povećat će se za 30, kažu u Ministarstvu gospodarstva i u Virovitici.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Jutarnjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 30.12.2019. / novac.jutarnji.hr