’U Njemačkoj smo cijele dane crnčili za mali novac, preporodili smo se u Zagrebu'

’U Njemačkoj smo cijele dane crnčili za mali novac, preporodili smo se u Zagrebu'

Otišla je raditi u Njemačku, ali se vratila. Stigla je u Zagreb i u njemu ostala. Lana Vego sada je pokrenula vlastiti posao u metropoli. U razgovoru za tportal ova Osječanka sa zagrebačkom adresom otkriva kako joj je bilo raditi u Njemačkoj, koliko je ondje zarađivala i zašto se vratila u Hrvatsku.

'U Njemačkoj sam bila dvije godine. Otišla sam ondje s dečkom koji je pizza majstor. Radili smo u jednom talijanskom restoranu u malom mjestu nedaleko od Ulma. Ja sam bila pomoćna radnica - prala sam suđe, donosila kuharima sve što treba iz hladnjaka, pripremala i pravila salate', počinje razgovor za tportal Osječanka sa zagrebačkom adresom Lana Vego.

U kuhinji ih je bilo troje. Radili su u dvije smjene, a pauza među njima od dva do tri sata najčešće je bila kraća jer, kako kaže, uvijek je netko došao na ručak pa se radno vrijeme smjene produžilo. Tako im je kroz dan ostalo tek nekih sat vremena za odmor.

'U restoranu smo imali jedan obrok, a od plaće nam je umanjivao za režije i stan. Praktično ništa nismo mogli uštedjeti. Otprilike je to, što se tiče novca, kao da radiš po 12 sati šest dana u tjednu u Zagrebu', izračunala je Lana Vego.

'Znala sam ponekad kući s posla ići plačući', iskreno će Lana Vego.

'Htjeli smo natrag za Osijek, pa onda razmisliti o dvije opcije - otići raditi sezonu kod nas na more ili se preseliti u Zagreb. No kako imamo dva psa, odustali smo od prve jer ih nismo imali kome ostaviti, pa smo se svi preselili u Zagreb', opisuje ona.

'...U studenom smo upisali školu za šišanje pasa', govori dalje, napominjući kako su radili sve po pravilima te da nikome i ništa nisu ostali dužni jer se vode motom 'čist račun – duga ljubav'.

U novu poslovnu avanturu odlučili su se zakoračiti jer su cijelo vrijeme okruženi psima. Tako su u siječnju završili sa školovanjem te krenuli u potragu za državnim ili gradskim lokalom kako bi otvorili salon za uređivanje pasa. Svakodnevno su obilazili poslovne prostore i gradske urede, ali cijene najma, ističe, odletjele su u nebo.

'I onda sam jedan dan na internetu ugledala oglas u kojem je stajalo da se u Branimirovoj izdaje lokal od 30 kvadrata za 2000 kuna. Salon smo otvorili prije nepunih mjesec dana, nazvali ga prema svojem ljubimcu Frenkiju i zadovoljni smo time kako ide', kaže za tportal Lana Vego.


Ostatak članka pročitajte na: tportal.hr

 

Ponedjeljak, 03.06.2019.