U Hrvatima omiljenoj državi za rad sada je oko 20 posto radne snage trajno ili privremeno bez posla

U Hrvatima omiljenoj državi za rad sada je oko 20 posto radne snage trajno ili privremeno bez posla

Broj radnika u irskom programu subvencioniranja plaća snažno je porastao na početku nove godine

Pokazali su to u utorak objavljeni podaci, odražavajući brže širenje zaraze nego prošlog proljeća, u prvom valu epidemije koronavirusa.

Oko 335 600 radnika dobit će ovog tjedna naknadu za nezaposlene u pandemiji. U tjednu prije Božića naknadu je dobilo 227 700 ljudi.

“Božić je bio uistinu težak za ljude koji su izgubili posao zbog uvođenja ograničenja pete razine”, izjavila je ministrica socijalne zaštite Heather Humphreys.

Nakon zatvaranja trgovina koje ne prodaju osnovne potrepštine kako bi se ograničio nagli skok broja zaraženih, irska vlada objavila je 30. prosinca da će nastaviti plaćati naknade u postojećem iznosu minimalno do kraja ožujka.

Prije samo tri tjedna Irska je bila zemlja Europske unije sa najnižom stopom zaraze, a otvaranje trgovina i većeg dijela ugostiteljskog sektora u prosincu donijelo joj je najveći skok broja zaraženih, napominje Reuters.

Na kraju studenoga zabilježeno je 200 tisuća novih zahtjeva za isplatom naknada, što znači da je sada otprilike 20 posto radne snage trajno ili privremeno bez posla.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 07.01.2021. / www.poslovni.hr