U farmu kokoši nesilica u Ivanić Gradu investirano 60 milijuna kuna

U farmu kokoši nesilica u Ivanić Gradu investirano 60 milijuna kuna

U farmu kokoši nesilica obiteljske tvrtke Lukač je investirano 60 milijuna kuna, čime je njezin kapacitet povećan na 255 tisuća nesilica.

Obiteljsku tvrtku Lukač koja se već se 30 godina bavi proizvodnjom jaja u utorak je posjetio predsjednik Vlade Andrej Plenković i tom je prilikom izjavio kako je ta tvrtka pridonijela gospodarskom razvoju Zagrebačke županije, piše N1.

'Sjajna nova investicija koja je ukupno vrijedna 60 milijuna kuna i koja će povećati kapacitete na 255 tisuća koka nesilica. Tvrtka zapošljava 80 ljudi i riječ je o sjajnom primjeru poduzetništva, angažmana koji je u vrhu proizvodnje jaja u Hrvatskoj, koji razvija suradnju s ključnim trgovačkim lancima, hotelima i na taj način pridonosi hrvatskoj poljoprivredi, proizvodnji i razvoju po najmodernijim tehnologijama, sukladno svim standardima koji se primjenjuju u zemljama EU', izjavio je premijer Plenković.

Vlasnik tvrtke Marijan Lukač istaknuo je da novi pogon koka nesilica ima kapacitet 165 tisuća koka nesilica, koje će godišnje proizvoditi oko 50 milijuna komada jaja, čime će se doprinijeti smanjenju uvoza.

Ukupno tako na čitavom gospodarstvu Lukač, na dvije lokacije, ima 250.000 koka nesilica, a godišnja proizvodnja jaja doseže 75 milijuna. Riječ je o drugom najvećem hrvatskom proizvođaču jaja.

Lukač je izrazio nadu da će nastaviti s daljnjim investicijama, kazavši da već u planu ima nove projekte.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da je riječ o obiteljskoj viziji koja se razvija od 1992. godine, kojoj njezino ministarstvo i Vlada nastoje, barem skromno, svojim mjerama doprinositi.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 10.03.2021. / N1