Skraćeni radni tjedan: Za one s više od 10 zaposlenih, do 2.000 kuna po radniku

Skraćeni radni tjedan: Za one s više od 10 zaposlenih, do 2.000 kuna po radniku

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izvijestio je u srijedu da bi mjera skraćenog radnog tjedna trebala biti predstavljena idući tjedan. Moći će je koristiti tvrtke s više od 10 zaposlenih, a financiranje po radniku će iznositi do 2.000 kuna, piše Večernji list.

Korištenje mjere će biti moguće od 1. lipnja pa do kraja godine, a moći će je koristiti poslodavci s više od 10 zaposlenih, najavio je.

Kao razlog što u toj mjeri neće moći sudjelovati i tvrtke s manje zaposlenih, Aladrović navodi vrlo tešku kontrolu te mjere, apostrofirajući da se mjera prvenstveno i odnosi na veće tvrtke.

S obzirom da mikropoduzetnici čine oko 90 posto korisnika potpora za očuvanje radnih mjesta, koje su isplaćivale za prethodne mjesece, Aladrović kaže da će se misliti i na njih te naći način kako ih obuhvatiti nekom mjerom.

Ministar napominje i da će svi koji su u lipnju izuzeti iz mjera za očuvanje radnih mjesta, a imaju generalne pretpostavke za ovu mjeru, moći je koristiti, no naravno, s druge strane, oni koji bi imali pravo na obje, ne mogu istovremeno obje i koristiti.


Izvor: Večernji list

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 18.06.2020.