Sisačka škola ima novi smjer - tehničar za videoigre

Sisačka škola ima novi smjer - tehničar za videoigre

Tehnička škola u Sisku od naredne školske godine ponudit će novi smjer - tehničar za videoigre, javlja HRT. To je prvi ovakav nastavni program u Hrvatskoj, koji će od sljedeće godine moći upisati 24 učenika.

Program pomogli napisati stručnjaci iz industrije videoigara

Program nastave pomogli su napisati stručnjaci iz industrije videoigara, a cilj mu je uz propisani općeobrazovni program ponuditi što više praktičnih znanja. To uključuje pisanje, marketing i ekonomiju, zapravo sve ono što obuhvaća gaming industrija, kako je za HRT objasnio Zvonimir Mikšić, stručnjak za edukaciju. Uz to, učenici će učiti i kako se probiti na tržištu, odnosno prodati svoju videoigru.

Ravnatelj škole Davor Malović rekao je za HRT kako su ga već kontaktirali neki ravnatelji drugih škola da vide program jer bi ga i oni sami uveli.

Industrija videoigara u Hrvatskoj zarađuje 400 milijuna kuna

Jurica Mišković, vlasnik obrta za razvoj videoigara, istaknuo je kako je industrija videoigara "ozbiljan posao u kojem se može zaraditi dosta novca" i u malim i u velikim projektima.

Prema postojećim podacima, videoindustrija u Hrvatskoj zarađuje 400 milijuna kuna godišnje te neprestano raste, a u Sisačko-moslavačkoj županiji su uvjereni kako će postati središte ove industrije u zemlji.

Budućnost - više game developera nego zaposlenih u Petrokemiji

"Ja sam dovoljno hrabar da mogu reći da ćemo imati više game developera zaposlenih u našoj županiji nego što sad imaju najveće tvrtke, rafinerija Petrokemija!" poručio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

Vijest je prenesena sa portala index.hr

Utorak, 14.05.2019. / index.hr