Shell benzinske crpke stižu u Hrvatsku

Shell benzinske crpke stižu u Hrvatsku

Grčka naftna kompanija Coral zaključila je sporazum o preuzimanju hrvatskog naftnog distributera APIOS-a, a poslovati će pod brendom Shell

Nakon što je prije koji dan objavljeno da je slovenski Petrol preuzeo hrvatski Crodux, koji ima 100-tinjak benzinskih crpki i gradilišta za njih u Hrvatskoj, danas je došla vijest i da je grčki Coral, koji se do 2010. zvao Shell, preuzeo nezavisnog hrvatskog operatera naftnih derivata APIOS s 26 benzinskih crpki.

Tvrtka Coral AE utemeljena je 1926. godine pod nazivom Shell Hellas, naziv Coral dobiva 2010. godine, kada preuzima jednu od najvećih grčkih poslovnih grupacija, Motor Oil Hellas. S oko 700 Shell benzinskih postaja u Grčkoj, tvrtka Coral je lider na grčkom tržištu naftne distribucije. Okosnicu Coralovog poslovanja čine veleprodaja i maloprodaja široke ponude naftnih proizvoda za kupce u industrijskom, trgovačkom i prijevozničkom sektoru.

Matična tvrtka Motor Oil Group upravlja s tri glavne marke u suvremenoj industriji Grčke: Shell, Avin i Cyclon te obuhvaća čak 1400 benzinskih postaja.

APIOS, udijelom na hrvatskom tržištu od oko 3%, utemeljen je 2009. godine, a imao je partnersku suradnju s OMV-om. Ovom akvizicijskom tvrtkom APIOS  preuzima se naziv Coral CROATIA, dok će brend APIOS biti zamijenjen brendom Shell, jednim od vodećih svjetskih brendova. Kako ističu iz Grčke, ovom akvizicijom u Hrvatkoj Coral i Motor Oil Group nastavlja se uz pomoć snažnog i globalno prepoznatljivog brenda Shell širiti poslovnu mrežu.

Preuzeto sa poslovni.hr

Srijeda, 20.01.2021. / Darko Bičak, poslovni.hr