Rogulj: Najradije bih bila samo trenerica, no spontano sam ušla i u poduzetništvo

Rogulj: Najradije bih bila samo trenerica, no spontano sam ušla i u poduzetništvo

Svijest o potrebi kretanja i vježbanja sve više je raširena i u Hrvatskoj. No, u ovoj vrsti poduzetništva je još uvijek teško, u inozemstvu je ta branša na puno višoj razini. Najradije bih bila samo trenerica, no spontano sam ušla i u poduzetništvo i zadovoljna sam, istaknula je u razgovoru za PoslovniFM Ana Rogulj, vlasnica splitskog obrta Proaktiv.

Urednici podcasta Poslovni đir, Ojdani Koharević ispričala je kako je išao njezin put iz svijeta treninga u svijet poduzetištva.

– Dugo godina sam radila kroz sportsku udrugu, od atletskog vrtića, preko atletskog kluba za djecu. S vremenom se otvorio prostor da i roditeljima ponudimo aktivno vrijeme dok čekaju djecu. Zato sam 2015. godine krenula s programom Škole trčanja za odrasle, koji se već dobro razvijao u Zagrebu, dok je u Splitu tada još uvijek bio slab interes. U isto vrijeme krenula sam i s rekreacijom za treću dob, prisjetila se Rogulj.

Ono što je oduvijek htjela biti – trenerica, ostvarila je kroz školovanje na Kineziološkom fakultetu te postala profeso kineziologije, no prije nekog vremena odlučila je postati – poduzetnica. Ranija iskustva i rad u sportskoj udruzi bio joj je dobar temelj, a mnogo joj je značila i prijava na program samozapošljavanja preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

– Podnijela sam zahtjev, dobila informaciju što je potrebno, sa savjetnicima sve prošla i čekala zeleno svjetlo. Sve one programe koje smo imali kroz sportsku udrugu smo iplementirali kroz obrt, prepričava Ana svoj put od trenerice do poduzetnice. Cjelovit i vrlo analitičan razgovor poslušajte u streamu prvog poslovnog radija PoslovniFM, na podcast platformama Mixcloud i Spotify (u nastavku izravno linkovi) ili preuzmite za kasnije slušanje, kad god želite.

Kako kaže, birokracija zna otežati put prema poduzetništvu, što se zna i njoj događati, no kao u svemu uči i o tome, iako joj borba s birokracijom krade vrijeme i energiju.

Na pitanje urednice i voditeljice, mogu li poduzetnici u ovoj vrsti biznisa imati više prostora, prate li ih institucije, Rogulj odgovara kako ima prostora.

– Ima prostora. Mislim da je mnogo i do osobe koliko ‘grize’, a uvijek je ono koliko uložiš toliko ti se i vrati, kaže.

Pojašnjavajući tezu da je lakše biti trenerica nego poduzetnica, Ana Rogulj kaže da kao trenerica sve nekako radi spontano, a ono što mi je najvažnije da su svi koji me prate zadovoljni.

Dio njezinog trenerskog i poslovnog puta je i nordijsko hodanje, zbog čeha je osnovala Klub nordijskog hodanja Split, koji 22. i 23.ožujka organizira 2. Festival nordijskog hodanja. Time se potiče sve na potrebu hodanja jer nekretanje skraćuje život, pa se svi oni željni lijepog rekreativnog provoda jave na njihovu Facebook stranicu.

– Imam jednog vježbača koji je kod mene više od 10 godina. On ima 88 godina i u šali mi kaže ‘ti sa svojim godinama staneš u moje godine’, uz smiješak je predstavila vitalnog vježbača Nevena Sveteca, Ana Rogulj.

Preuzeto sa poslovnifm.com

poslovni.FM

poslovni.FM

Nastao kao izraz želje da se dobre priče i događanja, kao i uspjesi poduzetnika predstave širom krugu ljudi, posebno i zato što u današnjim mainstream medijima gospodarstvo i poduzetništvo ne dobivaju količinu prostora koja bi bila u skladu s njihovom snagom i značenjem, na hrvatskom medijskom tržištu pokrenut je PRVI POSLOVNI RADIO koji će sve svoje aktivnosti usmjeravati i provoditi pod brendom poslovniFM.

W: poslovnifm.com

Četvrtak, 21.03.2024.