Poznati ugostitelj doskočio novim okolnostima: Odlučio zadržati sve radnike i još zapošljavati

Poznati ugostitelj doskočio novim okolnostima: Odlučio zadržati sve radnike i još zapošljavati

Vlasnik Nikola Božić jedan je od rijetkih ugostitelja koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize.

Dok su mnogi ugostitelji diljem zemlje suočeni s problemima izazvanim pandemijom restoran Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica pokazuje kako se poslovati ipak može. Naime vlasnik Nikola Božić jedan je od rijetkih ugostitelja koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize. Kako kaže, nije to bila jednostavna odluka, no vidjevši da se približava poslovna nevolja, počeo je tražiti novi poslovni koncept, koji će i njemu i djelatnicima pomoći da prebrode ovo teško razdoblje.

Đurina Hiža ukupno ima šest zaposlenih uključujući i vlasnika Nikolu Božića, a pridruže im se i Nikolini mama i tata koji su u OPG-u Božić. U svibnju im dolazi novi zaposlenik, a još traži troje zaposlenika za nove projekte koje planira. Đurina Hiža posluje već 13 godina, a OPG Božić posluje od 2003. godine. Premda su se mnogi iz branše okrenuli dostavi gotovih obroka, Božić ističe kako to nije njegov izbor.

“Dok stigne do naručitelja, hrana definitivno gubi na kvaliteti, što može utjecati i na integritet brenda, a ionako ljudi ovih dana često sami kuhaju kod kuće. No, kvalitetne namirnice nikad ne gube svoju vrijednost”, objašnjava Božić.

Baš zato je okupio obitelj i suradnike te započeo distribuciju vlastitih mesnih i vinskih delikatesa, koje dostavlja u pet hrvatskih gradova – Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Ludbreg, Čakovec. Uskoro će se na njegovoj ruti naći i neki slavonski i dalmatinski gradovi, a interes za domaćim specijalitetima sve je veći. Kako ističe Božić, većinski dio njihove ponude su domaći proizvodi iz vlastite proizvodnje, a ostale proizvode otkupljuju od drugih OPG-ova iz okolice te od Lovačkih društava i s domaćih farmi, čime i njima pomažu u poslovanju. Otkupljuju i svježe meso koje samostalno odležavaju u Dry Ageru.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Utorak, 31.03.2020. / Marta Duić, poslovni.hr