Potvrda Porezne uprave: Čak i na jeftine pakete iz Kine obračunavat će se PDV

Potvrda Porezne uprave: Čak i na jeftine pakete iz Kine obračunavat će se PDV

Od sljedećeg ljeta, točnije od 1. srpnja 2021. za svaku pošiljku naručenu iz trećih zemalja – uključujući i Kinu, bit će potrebno platiti porez na dodanu vrijednost od 25 posto. Trenutačno su u Hrvatskoj male pošiljke čija je vrijednost manja od 22 eura oslobođene od plaćanja PDV-a, no za manje od godinu dana na takve pošiljke bit će potrebno platiti PDV i carinu pa će i mali, tj. jeftiniji paketi koji se naručuju iz Kine poskupjeti 25 posto.

O poskupljenjima pošiljaka iz trećih zemalja govori se već neko vrijeme, a jučer su to iz Ministarstva financija i Porezne uprave i službeno potvrdili novinarima Buga koji su im poslali upit. U odgovoru koji je poslan Bugu stoji: Usklađenje s navedenim direktivama imat će učinak od 1. srpnja 2021. godine, s ciljem pojednostavnjenja određenih pravila u vezi s isporukom usluga i prodajom dobara na daljinu te osiguravanja ravnopravnih uvjeta poslovanja poreznim obveznicima iz Europske unije u odnosu na porezne obveznike iz trećih zemalja, obzirom da se ukida oslobođenje od plaćanja PDV-a za male pošiljke uvezene u Europsku uniju čija je vrijednost manja od 22 eura.


Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 31.08.2020.