Pliva nakon sanacija i provjera uskoro nastavlja proizvodnju

Pliva nakon sanacija i provjera uskoro nastavlja proizvodnju

TVRTKA Pliva u Zagrebu uskoro će nastaviti proizvodnju nakon potrebnih manjih sanacija i provjera koje su još u tijeku zbog potresa koji je u nedjelju pogodio Zagreb, doznaje se u ponedjeljak iz te tvrtke.

"Unatoč jučerašnjem potresu u Zagrebu nastavljamo s proizvodnim aktivnostima i planovima. Na lokaciji u Savskom Marofu te su aktivnosti neprekinute, a u Zagrebu uskoro očekujemo nastavak proizvodnje", kažu iz Plive na upit Hine oko trenutne organizacije rada te najveće farmaceutske kompanije u Hrvatskoj.

Naglašavajući kako je njihova odgovornost prema pacijentima i zdravstvenim sustavima velika, navode da su istovremeno usredotočeni i na zdravlje i dobrobit zaposlenika jer upravo oni osiguravaju nastavak poslovnih operacija.

"Sustavno implementiramo preventivne mjere radi brige za zdravlje i sigurnost zaposlenika, a u skladu s trenutnom situacijom i preporukama Nacionalnog kriznog stožera uveli smo i dodatne mjere zaštite zaposlenih te za osiguravanje nesmetane proizvodnje lijekova i dezinficijensa, kao i lanca opskrbe u interesu zdravstvenih sustava i potreba pacijenata", poručuju iz Plive.

Uobičajeni broj zaposlenih po smjenama

Proizvodnja se, kako dodaju, nastavlja s uobičajenim brojem zaposlenih po smjenama, a veliki broj zaposlenih izvan proizvodnih operacija kojima to priroda rada dopušta aktivnosti obavljaju od kuće.

Takav novi način rada, moguć zahvaljujući implementaciji velikog broja digitalnih rješenja, nosi i brojne izazove, ali istovremeno otvara i prostor za pronalazak novih kreativnih pristupa radu.

"Kako bi se oni koji dolaze na posao osjećali sigurni i zaštićeni te posao obavljali u odgovarajućim uvjetima, uveli smo dodatne mjere dezinfekcije prostora, promijenili uvjete parkiranja na lokaciji da oni kojima je to nužno mogu sigurno doći do radnih mjesta. Minimalizirani su i kontakti s kolegama iz drugih poslovnih cjelina te je ujedno uveden i niz mjera dodatnog osiguranja u slučaju moguće eskalacije broja zaraženih", otkrivaju iz te tvrtke.

Zaključno poručuju da je farmaceutska industrija jedna od onih koje u ovako izazovnim vremenima imaju ključnu ulogu radi nesmetane opskrbe zdravstvenih sustava te da će Pliva nastaviti surađivati sa svim dionicima kako bi zajedno pokušali napraviti maksimum u svrhu daljnjeg održavanja proizvodnje, opskrbe i distribucije visokokvalitetnih lijekova pacijentima u svijetu.

Slične teme:

Preuzeto sa: index.hr 

Utorak, 24.03.2020. / HINA, index.hr