Ovo je prvi travanj u novijoj hrvatskoj povijesti s rastom broja nezaposlenih

Ovo je prvi travanj u novijoj hrvatskoj povijesti s rastom broja nezaposlenih

Krajem travnja u Hrvatskoj je registrirano 158.795 nezaposlenih, što je u odnosu na ožujak više za 15,3 tisuće, a u odnosu na lanjski travanj više od 27,7 tisuća osoba pa je ovo prvi travanj u novijoj povijesti s rastom broja nezaposlenih na mjesečnoj razini te prvi od 2013. s rastom na godišnjoj razini, objavio je u srijedu HGK.

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u priopćenju podsjećaju da je travanj prvi cijeli mjesec u kojemu su se poslovanje i potrošnja odvijali u ograničenim uvjetima, veći dio mjeseca u karanteni, a tek u posljednjem tjednu s nešto blažim ograničenjima.

"U prvim je danima mjeseca bio vidljiv snažniji pritisak na burzu nezaposlenih, a promjena trenda prema ublažavanju dnevnoga rasta broja nezaposlenih nakon donošenja drugoga kruga mjera Vlade za očuvanje radnih mjesta", navode iz Komore, ocjenjujući kretanja na temelju podataka za prvih 28 dana travnja, piše Jutarnji list

Po podacima koje iznose, 28. travnja broj nezaposlenih je dosegnuo 158.795, što je u odnosu na kraj ožujka 15.334, a u odnosu na prošlogodišnji travanj 27.705 nezaposlenih više.


Izvor: Jutarnji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 30.04.2020.