Oreščanin: 'Poslodavci koji rade 6 dana, morat će smanjiti plaće i otpuštati'

Oreščanin: 'Poslodavci koji rade 6 dana, morat će smanjiti plaće i otpuštati'

Gost Newsrooma (N1) bio je Dražen Oreščanin iz Glasa Poduzetnika koji je komentirao popuštanje restriktivnih mjera u borbi proti koronavirusa, kao i ostale aktualnosti.

Poručio je kako se u početku prve faze ne može očekivati nikakav vidljiv skok gospodarske aktivnosti. Komentirao je kako u svemu ima i puno nelogičnosti, da su neke djelatnosti u prednosti, a neke zakinute..

„Pitam vas za recimo neki kafić ili restoran u Makarskoj, koji je sezonski obrt – za koga će on sada otvarati? I kada je riječ o kontrolama, nadam se da će inspektori biti pozitivni, a ne represivni“, poručuje.

Zabranu rada nedjeljom nazvao je lošom odlukom za gospodarstvo i smatra da će ostati na snazi i nakon krize, i bez epidemioloških uvjeta zbog kojih je, tvrdi Stožer, uvedena.

„Subjekti koji inače rade nedjelom, s ovakvom odredbom imamo još 30 nedjelja do kraja godine koje ćemo biti zatvoreni, to država treba vidjeti, blagajna je prazna i neće se puniti. Poslodavci koji će raditi 6, a ne 7 dana morat će otpuštati radnike i smanjivati plaće, poručuje Oreščanin.


Izvor: N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 29.04.2020.