Onima s mirovinama ispod 2.500 kn ovaj grad isplaćuje 500 kuna pomoći

Onima s mirovinama ispod 2.500 kn ovaj grad isplaćuje 500 kuna pomoći

'Grad koji brine' naziv je projekta koji je pokrenuo Grad Vukovar, a koji za cilj ima pomoći umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Vukovara. Kroz taj projekt svi vukovarski umirovljenici, čija mirovina ne prelaze 2.500 kuna, dobiti će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 kuna.

'Dugo smo razmatrali ovu mjeru i odlučili smo se za model u kojem nećemo dijeliti umirovljenike nego će svi oni koji imaju mirovinu ispod 2.500 kuna dobiti isti iznos. Vjerujemo kako će se ova pomoć dobro odraziti na njihov standard jer znamo svi da ima mirovina od po 1.500, 1.000 pa i čak od po 800 kuna. Isto tako želimo se ispričati svima onima čija mirovina sitno prelazi tih 2.500 kuna ali smo negdje morali podvući crtu' - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako je ovakvu mjeru moguće provesti s obzirom na dobru situaciju u gradskom proračunu te najavio kako će istu takvu akciju Grad nastojati provesti i idućih godina, piše Večernji list. Penava je prokomentirao i moguće komentare oporbe i drugih kandidata za gradonačelnika pred skore izbore kako se radi o izbornoj mjeri rekavši kako je to pravo oporbe te da su istu takvu odluku mogli i oni donijeti.

'Isplata jednokratnih naknada započinje 5. ožujka i radi epidemioloških mjera trajat će sve do 30. travnja' kazao je Kobašević.


Izvor: Večernji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 02.03.2021.