Održan prvi Recruiters Assemble u Zagrebu

Održan prvi Recruiters Assemble u Zagrebu

9. veljače u Zagrebu, okupili su se regruteri na Recruiters Assemble događaju. Više od stotinu profesionalaca koji regrutiraju u širokom spektru industrija došlo je u Zagreb da se druži i malo zabavi.

Ono što je bilo toliko impresivno u vezi sa ovim događajem je ne samo da su došli regruteri iz Zagreba, nego i iz drugih gradova, što potvrđuje značaj ovakvih događaja u našem regionu.

Svi su bili uzbuđeni, puni pozitivne energije, znajući da su svi zajedno dio prvog događaja samo za regrutere u Hrvatskoj.

Popcorn Recruiters, regruterska agencija iz Sarajeva, je organizovala Recruiters Assemble u saradnji sa Microblink-om, jednom od vodećih kompanija u Hrvatskoj u oblasti AI i mašinskog učenja.

Recruiters Assemble je održan prvi put u Sarajevu 2022. godine. Nakon velikog interesa i odličnog odaziva u Sarajevu, organizatori su odlučili da događaj održe i u drugim gradovima u regionu. Izabrali su Zagreb i saradnju sa svojim višegodišnjim partnerom i klijentom, Microblink.

Jedan od razloga zbog čega su izabrali baš Zagreb je upravo to što nema toliko live događaja u Zagrebu vezanih za recruitment industriju. Također, ono što se mnogima svidjelo je to što je događaj edukativnog, ali i zabavnog karaktera.

Tokom događaja, predstavnici Popcorn Recruiters agencije su dobili nevjerovatne povratne informacije koje su samo pokazale zašto trebaju nastaviti da organizuju ovakve događaje.

Regruteri su podijelili da im se najviše svidio dio druženja sa kolegama jer je to ono što je svima nedostajalo. Također, naglasili su da je organizacija bila odlična, te da je opušten raspored sjedenja doprinio razmjeni iskustava i priči o recruitment temama.

Također, govornici su podijelili svoja iskustva i dali dragocjene savjete o tehnikama regrutovanja koje se trenutno koriste u praksi.

A govornici su bili:
José Kadlec, suosnivač GoodCall-a, Recruitment Academy, i Datacruit,
Luka Babić, suosnivač Orgnostic-a,
Adriana Ljutić Gudelj, Talent Acquisition Specialist u Microblink-u,
Petra Murgić Novak, Talent Acquisition and Employer Branding Lead u Lemax-u,
Marcela Stamenov, People Partner u Happening-u.

Prisutni su bili veoma zadovoljni koliko su naučili, kao i što su mogli ponovo da se druže nakon duge pauze zbog kontinuiranih ograničenja uzrokovanih pandemijom.

Ukoliko želite da budete u toku sa novostima vezanim za Recruiters Assemble događaj, te idućim datumom održavanja, zapratite Recruiters Assemble na LinkedInu.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 22.02.2023.