ODLUČENO JE: Apsolutno svi Slovenci se moraju vratiti iz Hrvatske do subote ili nedjelje

ODLUČENO JE: Apsolutno svi Slovenci se moraju vratiti iz Hrvatske do subote ili nedjelje

Krajnji rok da se Slovenci vrate iz Hrvatske bez odlaska u karantenu je subota ili nedjelja navečer, izjavio je u utorak visoki slovenski dužnosnik dodajući da će konačnu odluku o tome vlada donijeti u četvrtak, piše Slobodna Dalmacija.

Slovenski turisti se nakon upozorenja vlade polako vraćaju kući, a preostalima će se dati nekoliko dana, rekao je glasnogovornik vlade za Covid-19 Jelko Kacin na konferenciji za novinare.

Kao krajnji rok za povratak bez odlaska u karantenu naveo je ponoć u subotu ili ponoć u nedjelju.

Prema podacima hrvatske strane, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 160.00 Slovenaca.  Od 27 zaraza u Sloveniji u posljednja 24 sata, iz Hrvatske ih je uvezeno najviše, osam, a ostali su došli su iz Austrije, BiH, Španjolske i s Kosova, naveo je Kacin.

Slovenski epidemiolozi preporučuju vladi obaveznu karantenu za sve koji se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj zbog loše epidemiološke situacije u susjednoj zemlji iz koje se koronavirus uvozi u Sloveniju.


Izvor: Slobodna Dalmacija

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 19.08.2020.