Odlične vijesti za digitalne nomade: Konačno dostupan online obrazac za dobivanje vize, oglasio se i Božinović

Odlične vijesti za digitalne nomade: Konačno dostupan online obrazac za dobivanje vize, oglasio se i Božinović

Početkom godine na snagu je stupio novi Zakon o strancima, a prema istom je regulirana viza za digitalne nomade. No tek dva mjeseca poslije, na stranici Ministarstva unutarnjih poslova postala je dostupna online platforma za prijavu viza za iste.

U obrascu je potrebno navesti osnovne podatke kakvi su ime, prezime, datum rođenja, bračni status i slično, ali i podatke o putnoj ispravi te predviđeno trajanje boravka.

Novu mogućnost obznanio je i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

'MUP je danas pustio u rad web stranicu namijenjenu digitalnim nomadima. Podnošenje zahtjeva za vizom sada je jednostavnije, putem on-line obrasca', naveo je na svom Twitter profilu.

Prema službenoj definiciji, digitalni nomad je državljanin treće zemlje koji je zaposlen ili obavlja poslove putem komunikacijske tehnologije za tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Republici Hrvatskoj i ne obavlja poslove ili pruža usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske, piše dnevno.hr. Privremeni boravak ove osobe može se odobriti u trajanju od godine dana, a prvu vizu u Hrvatskoj, dobio je u siječnju jedan američki državljanin.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 02.03.2021. / dnevno.hr